Stöd Ukraina

Channahs blogg

Söndag 2 Mars 2008

Argentina och Uruguay

Resan började lite stressigt med att Conny glömde kvar sitt handbagage på flygbussen till Arlanda! Som tur var lyckades vi hinna få tillbaka väskan med nästa återvändande buss ...
Efter mellanlandningen i Madrid hade vi 13 timmars flygning över Atlanten innan vi nådde Buenos Aires. I Buenos Aires bodde vi inneboende hos en underbar dam som hette Rosa. Jag kan varmt rekommendera hennes boende och matlagning om ni ska dit. Vi pluggade spanska på en skola som heter Babylon Idiomas, och det kan också rekommenderas. I Argentina är det billigt. Prisnivån är genomgående 1/3 av svenska priser. Vi besökte tangorestauranger både i de "finare" kvarteren och i det beryktade och farliga La Boca. Vi såg fotboll när River Plate vann över San Lorenzo på Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti. Vi tillbringade en underbar heldag med fyra timmars ridning på en gård ute på landsbygden. Men det knasigaste var nog när vi skulle besöka stadens badbassängområde och var tvungna att gå igenom en läkarundersökning där de kollade både fotsvamp mellan tårna och rotade i hårbotten efter löss ... Vi fick dock våra läkarintyg och blev insläppta på det stora poolområdet.
Sista helgen åkte vi färja över till Uruguay och den lilla orten Colonia de Sacramento. Det var en perfekt plats för avkoppling. Lugn och sol, ett glittrande Rio de la Plata, färgglada hus och utmärkta små restauranger. Det blev en perfekt avslutning på vår Sydamerikavistelse.
När vi kom till Arlanda gick våra vinflaskor i resväskan i kras ... men vad gör det ... vi har ju ändå läkarintyg på att vi varken har fotsvamp eller löss!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet