Stöd Ukraina

Sos08s blogg

Onsdag 17 December 2008 - Khao Lak

Åker till Khao Lak

Packar ihop igen och taxin hämtar oss vid 9 tiden och resan tar ca 2 timmar till Khao Lak.

Väl framme i Khao Lak är det lite svårt att hitta vårt hotell som verkar ligga mitt ute i ingenstans. Vi åker på en liten grusväg innan vi kommer fram till en oas där The Andamania Beach Resort ligger. Hotellet är alldeles nytt och fint och öppnade i början av 2008.

Väldigt stort och fint rum och badrum med jättefin uteplats. Resorten ligger precis vid stranden som är så gott som folktom. När vi tar en promenad efter stranden så ser vi att ett till hotell håller på att byggas en bit bort från vårt. Vi ser att det ligger fler hotell långt bort på stranden.

Ingen Phuketträngsel på dessa stränder minsann. Och de enda solsängarna som syns på stranden är de som står upp mot resorten vi bodde på.

Sanden är något mörkare än den på t ex Phuket och vattnet är lite grumligt längst in mot stranden. Men när man kommer ut en bit klarnar vattnet mer. Inte så långgrunt heller och det är skönt.

När kvällen och mörkret kom och vi satt ute på hotellets restaurang med utblick över havet upptäckte vi att det fanns mygg där. Det hade vi hittills klarat oss ifrån under resan.

Annars var Khao Lak ett underbart vackert och lugnt ställe med väldigt trevlig befolkning.

De få små restauranger som ligger efter stranden kan verkligen rekommenderas.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet