Stöd Ukraina

Trebs blogg

Söndag 15 Januari 2006 - Agonda
Resealbum: Dreamtrip

Agonda Beach i Goa, Indien

Lat N 15° 01,87', Long E 73° 59,43'
Idag: 31 °C (87.8 °F)

Idag var vi tillbaka på Ayurveda Helth Clinic. Bert hade bokat tid med en läkare från Kerala som kommer dit med jämna mellanrum. Efter en grundlig undersökning påstod han att det går att bota Berts ryggåkomma med en kombination av massage samt yttre- och inre örtmedicin. Läkaren sade att han visste vad som var fel och att behandlingen med 100 procents säkerhet skulle göra Bert frisk samt att inga ytterligare behandlingar eller medicineringar skulle krävas.

En kur skulle ta tio dagar och kosta 5 000 Skr. Eftersom det var flera behandlingar och medicineringar per dag krävde de att han skulle bo på deras klinik. Dessutom var Bert tvungen att äta deras vegetariska ayurveda kost under behandlingsperioden.

Vi fick förtroende för läkaren och terapeuten som skulle sköta behandlingen. Men killen från kliniken som skötte snacket verkade alldeles för sugen på att sälja – på gränsen till oseriös.

Nu känner vi oss lite kluvna. Fem tusen kronor är ju ingenting om Bert skulle bli helt fri från sina ryggsmärtor – eller om han skulle bli lite bättre. Men det fullkomligt kryllar av ayurveda kliniker, massageställen och ört apotek. Det är svårt att veta hur kompetenta och seriösa de verkligen är. Att slösa bort 5 000 Skr på en kvacksalvare vill vi gärna undvika.

Vi får brottas med de tankarna ytterligare några dagar. Det blir i alla fall inte aktuellt att Bert ska lägga in sig förrän Cina åker hem den 31 januari. Hur som helst så kvitterade vi ut lite medicin som skulle tas i förberedande syfte för att stärka immunförsvaret innan den eventuella behandlingen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan