Stöd Ukraina

Abes blogg

Onsdag 30 Oktober 2002 - Lloret de Mar

30/8---8/9-2002 - Lloret de Mar, Katalonien, Spanien

AVRESA!!!!!!
03,40 klockan ringer, man får en pirrig känsla i magen äntligen är det dags.
Frukost, sista packningen perkulatorn får inte glömmas, en sista koll innan vi lämnar Vargön

5,00 körde Fredrik oss till östra vägen och resemakar`ns kontor där bussen, vårat hem i 1½ dygn stod och väntade.
Där stod även tre andra bussar som skulle ta andra resande till olika platser i Europa, paris, Rostock, mm

5,30 avgick bussen vi hade fått sittplatser på nedre plan, höger sida med ansiktet vänt framåt i färdriktningen vi hade även bord framför oss och mittemot oss satt ett äldre par som också kom från Vargön, mannen heter Lennart och är körinstruktör på Vargöns bilskola, hans fru heter ????????.

Till vänster om oss satt två par som hörde ihop och mannen i det yngre paret heter Jerry och de övriga som jag ej minns namnet på var hans fru och svärföräldrar, bakom dom satt en familj som även dom kom från Vargön och den bestod av två vuxna och två barn varav den yngsta hette Erik.

Vi hade även ett kök och bara 3 meter till toaletten på vårat plan.
På övervåningen satt alla med ansiktet framåt och det var trångt mellan sätena så vi var väldigt glada att vi satt där nere där det var lättare att sträcka ut.

Resan gick från Vänersborg via Trollhättan, Uddevalla, Ljungskile, Göteborg där Jerrys grupp gick ombord sedan hämtade vi upp i Varberg och Falkenberg innan bussen var full och vi kunde fortsätta till färjeläget i Helsingborg.

Resan över till Helsingör som ligger på Jylland i Danmark tog oss 20 minuter sedan var det en resa på 2½ timma via Falster och Lolland innan vi var vid nästa färjeläge i rödby som skulle ta oss till Puttgarden i tyskland och denna resa tog ca: 45 minuter.

På färjan fick vi nu chansen att äta lite, men det var knappt om tid så vi fick skynda oss, vi gick på toaletten och sedan skyndade vi oss för att finna ett ställe där kön inte var för lång.

Men det var fullt med folk överallt, fast längst fram fanns en restaurang där de hade havets läckerheter på menyn men till hutlösa priser! så vi nöjde oss med en vegetarisk buffé med bröd mm, vi tog även och delade på en ½ karaff med vin.

Detta ställe verkade även vara populärt av vår reseledare Marianne och busschaufförerna Peder och Anders.

När vi fick notan kom resans första chock över 30€ ca: 300 kronor, det är dyrt att äta det konstaterade vi, men vi fick lugnt betala och sedan var det dag att gå till bussen igen.
Tyskland

Nu fortsatte resan till Lübeck sen Hannover, Frankfurt, Strasbourg, Basel till största delen på Autobahn med hastigheter upp till 140 km/tim.

Vid två tillfällen var det trafikolyckor en av dom kunde vi undvika genom att bussföraren fick höra om den på radion och kunde köra en annan väg runt området, denna avstickare besparade oss antagligen en tidsförlust genom att vi slapp sitta i kö som kunde ha varat i flera timmar.

Den andra olyckan skedde runt 21,30 och var med dödlig utgång, men nu fick vi ingen förvarning så vi fick sitta i kö ungefär 1 timma.

23,00 stopp för nattomvandling av bussen (fällning av sätena till liggplatser),
Men vi hade ej bokat sådana utan vi ville sitta under resan, och tur var väl det för vi fick höra senare att det inte var någon skön upplevelse att ligga som Kunta Kinte på slavskeppet.

Vi borstade tänderna och tvättade av oss och 23,30 åkte vi igen, både lisa och jag somnade men sömnen blev ryckig pga körning, sittplats och ovana ljud omkring oss.

God natt

Lördag 31/8

6,00 Vi har under natten lämnat tyskland och är nu i frankrike, omgivningen och naturen är otroligt fin med solrosfält, vinodlingar mm.

8,30 Hungriga och stela med svullna fötter stapplar vi av bussen nära Lyon i södra frankrike där vi skall bli serverade bussfrukost bestående av två smörgåsar med varm yougurt, kaffe och juice för 40 kronor, ej värt priset men det fick duga.

9,15 nu reste vi vidare mot spanska gränsen via Nimes och strax efter Perpignan var vi vid gränsstationen och klockan 13,00 var vi i Spanien.

Två timmar senare kom vi fram till Lloret de mar, äntligen efter 250 mil och 33 timmar LÅÅÅÅNG ! bussresa avklarad, trötta, ömma och stela men ändå väldigt glada att vara här.

Vi kom in från väster och fick oss en rundtur i staden innan vi blev avsläppta på huvudgatan där en minibuss skulle ta vårat bagage till hotellet pga att gatan där hotellet låg var smal och låg ganska trångt till för en buss av dubbeldäckartyp
Vi själva fick ta till apostlahästarna och det var ganska skönt efter att ha suttit still så länge, men promenaden tog bara 3-4 minuter och där stod hotellet som var 100 år, nyrenoverat otroligt fint och med mörkbruna bjälkar, vita väggar och färgade kakelplattor på balkongtaken så var det ett underbart hotell och man kände sig välkommen direkt.

Vi tog emot vårt bagage och checkade in, vi fick rum 319, det var ett rum som hade extra stor balkong men som låg längs in i vinkeln av hotellet så vi fick ingen sol på hela dagen men det gjorde att det blev svalt och skönt på rummet nattetid.

Sängarna var stålramar med riktig fjädermadrass och övrigt möblemang var ganska spartanskt, två stolar en bänk där tv:n stod och varsitt nattduksbord, två plaststolar och et bord på balkongen.

Badrummet var en överraskning, BADKAR! härligt det fanns även en bidé, klinkers på golvet och kakel på vägarna väldigt fint och mysigt.

Darling lade sig på sängen medan jag packade upp och hängde in våra kläder mm, sen gick jag och köpte vatten, vin, muffins för en summa av 2,70€ = ca: 25-26 kronor.

Svenskt kaffe är viktigt, vi hade tagit med oss perkulatorn så nu tog vi oss en kopp med muffins till.

En liten titt på omgivningen och en promenad ner till stranden där vi tog oss en öl innan det var dag för middag kl 20,00.

Middagen består av en väl tilltagen buffé med mycket grön och minst en rätt ur varje djurgrupp, fisk, fågel, gris och nöt även en soppa om man ville, och som om det här inte räckte så avslutades måltiden med en efterrätt som kunde bestå av fromage med karamellsås, vattenmelon, glass, mm.

När vi kom första kvällen blev vi anvisade bord nr: 35 tillsammans med två kvinnor den ena från Larv och den andra från Vara och ett par ifrån Göteborg.

Servicen var väldigt god och det kändes varmt och välkomnande med eget bord som man även kunde lämna kvar vinflaskan, om man inte hade druckit upp den så stod den på bordet igen vid nästa måltid (inte till frukost gudskelov).

Efter middagen satte vi oss utanför hotellet och pratade med de andra som hade kommit tillsammans med oss, men 21,30 gick vi till rummet för att gå och lägga oss efter en lång resa med mycket ömma kroppsdelar och lite sömn, vi somnade ca: 22,30 GOD NATT.

GOD MORGON SPANIEN !
Söndag 1/9

8,00 vår första morgon i Spanien, vi gjorde oss i ordning för att gå ner och äta frukost och kom ner ca: 8,30.

Det som mötte oss var en stor frukostbuffé med allt mellan himmel och jord, flingor, fil, müsli, grovt bröd, vitt bröd, rostbröd, pålägg flera sorter, ägg, kaffe (automat) te, juice, vatten mm.

Vi åt av hjärtans lust och efter frukosten gick vi till samma lilla butik som jag hade varit på dagen innan och vi köpte lite vin och whiskey sedan tillbaka till rummet för ombyte, nu var det stranden som gällde.

Stranden var runt 40 meter bred och ungefär 2 kilometer lång, sanden var ganska grov (stenar som knappnålshuvuden) och det var väldigt bra för man fick ingen sand med sig i kläder eller annat.

Vi solade och badade, strandkanten var kort och gick snabbt över till djupt vatten därför blev strömmen ganska stark och det var väldigt lätt att bli omkulldragen om man inte passade sig.

12,00 vi gick till hotellet och tvättade av oss innan lunchen som var lika rejäl som en stor middag sedan vilade vi oss, Darling var väldigt förkyld och kände sig ganska dålig.

Jag tog en promenad medan lisa försökte samla krafter men hon fick ändå hoppa över middagen så de fick jag äta själv.

Det fick bli en tidig kväll och hoppas att lisa mår bättre nästa morgon, god natt ca: 22,00

Måndag 2/9

GRÅMULET OCH REGN!
Efter frukost gick vi i affärer, småbutiker, supermarkets mm vi upptäckte att priserna var nästan jämställda med våra priser hemma i Sverige så någon vild shopping blev det inte utan vi tittade mest omkring.

Lunch, avkoppling lite blandad förströelse, (det regnade fortfarande,) efter middagen satte vi oss i hotellbaren och drack sangria medan vi skrev vykort som vi sedan postade med förhoppning om att vi inte skulle komma hem före det att korten har nått sina adressater men det fick vi senare veta att det hade vi gjort.

Regnet hade upphört och vi satte oss ute och pratade med de andra en ganska lång stund men ca: 22,30 gick vi till rummet och lade oss god natt.
SPANSK AFTON

Tisdag 3/9

8,00 God morgon solen står högt på himlen och vi kommer ner till frukosten runt 9- tiden, direkt efter byter vi om, det blir sol och bad innan det är dags för lunch ca:13,30.

Lååång siesta innan det är dags att samlas vid bussen, 19,30 bär det av och vi åker upp i bergen genom småsamhällen i riktning mot Barcelona.

Efter cirka en halvtimma så var vi vid det första stoppet där vi skulle släppa av de som skulle gå på riddarspelen och vi fick se en stor borg med två riddare till häst som stod framför entrén, vi andra åkte i 5 minuter till innan vi kom till en gammal bondgård som det tydligt visades att den inte användes till detta ändamål längre utan byggts om och fräschats upp i turistsyfte.

Redan i entrén blev vi fotograferade, jag med två flamencodansöser och Darling med en flamencodansare, sedan blev vi anvisade ett bord där vi alla fick sitta som var ifrån resemakarn, det var två kvinnor från Göteborg våra busschaufförer och vi, totalt 6 stycken.

Nu var det dags att äta, vi hade alla hållit inne under dagen för att kunna äta rejält vid denna måltid, först fick vi in en tallrik med kryddiga korvar, musslor, skorpa med svampstuvning, och till detta obegränsat med vin, sangria och champagne.

Huvudrätten bestod av en tallrik med 3 köttbitar som var sega och slemmiga, kyckling och en potatishalva som jag fick dela med Darling för hon fick ingen potatis (den tog slut) till efterrätt fick vi en liten glassbytta i storlek som en yougurt.

Våra kvinnliga medresenärer var väldigt olika den ena åt köttet med stor aptit medan den andra bara ville ha grönsaker, hon kände sig även för ”ung” (snart 50) för sådana här pensionärsträffar.

Betyg för denna måltid som ej var till belåtenhet får en 3 på en skala från 1-10, men uppträdandet var förträffligt så totalbetyget blev ändå runt 8 poäng

FLAMENCO!

Föreställningen började med två äldre herrar med stora leenden och djup känsla som sjöng kända spanska melodier med allsång från publiken som följd och till förtretelse för den ”unga” hälft av Göteborgskvinnorna, då vi alla krokade arm och började gunga från sida till sida i bästa allsångsstil och jag plockade fram kameran och tog en bild av henne då vrålade hon och önskade sig långt här ifrån med orden ”jag är för ung för det här” vi andra höll på att kikna av skratt.

Sedan kom höjdpunkten, flamenco av proffs, en vacker uppsättning med ett fantastigt snabbt fotarbete av alla aktörerna och mest av kvällens stjärna, han var en liten man med otrolig energi som aldrig ville ta slut.

Kvällen avslutades med låten macarena och till denna tog stjärnan upp en kvinna från gästerna och försökte lära henne lite flamenco till skratt och applåder från oss övriga, hon blev belönad med en presentlåda innehållande två stora flaskor med spanskt vin.

Sedan började dom plocka upp en efter en på scen för att dansa till macarena och med de hand och armrörelser som tillhörde låten, då hörde vi ett kvidande från den ”unga” som bad till högre makter för att slippa denna förnedring och hon blev bönhörd.

Sedan var det fri dans till det var slut för denna kväll ca: 00.00 då vi gick ut till bussen igen för färd till riddarspelen där vi plockade upp de andra och sedan tillbaka till Lloret de mar.

00,30 väl tillbaka i Lloret så började vi leta efter något ätbart, man kunde inte påstå att man blev mätt av måltiden på den spanska aftonen, men det enda vi hittade var små burkar Pringles chips, vi köpte två och en dricka de var nästan slut innan vi kom till hotellet ca: 500 meter ifrån inköpsstället.

Vi lade oss runt 1,00 men Lisa somnade inte förrän kl: 04,00 på morgonen.

FUSKBORGEN”

Onsdag 4/9

8,45 God morgon det var planerat att vi skulle sova ut denna dag och hoppa över frukosten, men plötsligt sätter en byracka igång med att skälla, det lät nästan som om han höll på att köva sig för man hörde indraget av luft efter varje skall.

Ägarna till denna mistlur var från Spanien och var även dom här på semester, så nu var de nere för att äta frukost och hade lämnat kvar hunden på rummet till allmänt missnöje från alla andra gäster som fanns i närheten.

Det var flera som försökte att tysta hunden genom att ryta TYST! men efter 5 sekunder så var han igång igen med förnyad styrka, så det där med att sova ut fick vi glömma, men vi låg och kopplade av en stund i alla fall.

11,00 gick vi till stranden för att sola och bada, ca: 14,00 gick vi tillbaka till hotellet för att duscha och göra oss i ordning till lunchen.

15,00 Stranden igen denna gång låg vi fram till klockan 17,00 innan vi duschade igen och bytte om, i väntan på att det skulle bli middag så tog vi en långpromenad till ”fuskborgen”.

Detta är en sommarstuga som byggdes av en excentrisk mångmiljonär på 1930-talet, han ville vara speciell och byggde då en exakt kopia av en borg, denna är fortfarande kvar inom släkten och bebos med jämna mellanrum, därför så är den inte till allmän beskådan utan privat.

Vi fick nöja oss med att gå runt tomten via en trappa som började väldigt brant och därefter en gångbana som fortsatte till baksidan av ”borgen” som sluttade brant ner mot havet, så via trappor både korta, långa och svängda tog vi oss vidare runt ”borgen” och genom en liten tunnel så var vi framme framför ”sommarstugan” igen.

19,00 Middag, sedan avkoppling vid poolen tillsammans med de andra, skratt och prat innan vi tog oss ytterligare en promenad, denna gång på stadens affärsgator in i kyrkor ut på strandpromenaden in i spelhallar och sedan hem till rummet igen, vi lade oss runt 23,00

torsdag 5/9

8,00 Vi gick upp och gjorde oss klara sedan frukost innan vi gick till stranden där vi stannade till det var dags för lunch.

13,45 Avresa till Barcelona, vi åkte kustvägen dit en resa som tog ca: 1 timme och 15 minuter via små kustsamhällen, Blanes- Malgrat de mar- Pineda de mar- Calella- Arenys de mar- Mataro- sedan motorvägen resten av vägen till en enorm stad med två miljoner invånare i förstäderna och lika många i själva staden.

Väl inne i Barcelona kom vi in i en rondell som i centrum prydes med ett stort monument där OS-elden skulle ha tänts 1988, staden fick ej OS men varje kväll så är elden ändå tänd.

Först utflyktsmålet var en enorm och magnifik kyrka vid namn ”de grande castille familiar”
med otroliga och detaljrika statyer, mosaiker heliga helgon som spanska folket satte högt i värde.

På ”baksidan” fanns Jesu lärjungar och jungfru Maria som höll i ett skynke med ett magiskt ansikte, var man än stod och tittade så såg man rätt in i ögonen på ansiktet som om han bevakade allt som fanns omkring sig, ganska kusligt och väldigt skickligt utfört.

Mittemot kyrkan stod en man helt täckt i kopparfärg som en staty, han rörde sig med mekaniska rörelser så otroligt väl att det var svårt att tro att det var en människa som fanns där under färgen, det fanns hela tiden en stor skara med beundrande publik som skänkte pengar till denna konstnär för hans skickliga framförande.

THE CAMP

Nästa resemål var en av Barcelonas största stoltheter FC BARCELONAS hemmaarena ”THE CAMP” där fick vi betala ytterligare 37 kr var för att komma in
utöver de 22 € ca: 200 kr som resan kostade, men man kunde inte komma hem och säga att man inte hade varit inne bara för att det kostade extra.

Vi såg den enorma stadion, den tillhörande museet och en stor supporterbutik som hade allt mellan himmel och jord med kläder, prylar, godis, skor mm, nästan allt var prytt med FC Barcelonas logo ”FC BARCA” eller ”FC BARCELONA”
Priserna i denna butik är inte någon trevlig syn utan allt är hutlöst dyrt, endast luttrade fans kan tycka att sakerna är värda sitt pris.

LEGO!

Sedan for vi vidare upp i ett av de två berg som staden ligger mellan, på väg upp fick vi se hur deras kyrkogårdar ser ut, lego-klossar med fönster som staplade på varandra 15-20 våningar högt och flera rader bredvid varandra så att det liknade en stad med hus och gator prydligt ordnade i kvarter perfekt rutmönstrat.

Innanför fönstren så var det ett litet utrymme för att placera ljus, rökelse och ett portträtt av den person som låg i graven, och för att komma dit så fick de anhöriga använda stegar till de gravar som ej gick att nå ifrån marken, så anlag av höjdrädsla var väl inte att föredra vid de övre våningarna.

Längre upp fick vi se ett stort kommunikationstorn som var utformat som en skrivande penna med en halv ring mitt på och även OS-arenan från –92, det året som man verkligen fick OS.

Under invigningen var det tänkt att OS-elden på arenan skulle tändas av en bågskytt, men av nervositet så missade han facklan och nödlösningen att tända den manuellt fick utnyttjas istället men detta var det ingen som märkte, och tur var väl det för den nervöse bågskytten som annars hade fått stå där med hundhuvudet.

DOMARPLATSEN

Väl uppe på berget fick vi se delar av Barcelona från ovan vid en plats som kallas domarplatsen, men utsikten var inte så bra som man hade hoppats, vi hade trott att vi skulle komma högst upp på berget där det skulle finnas en gammal militärborg (ej i bruk) som hade en mur som det gick att gå på och att där ifrån ha en otrolig utsikt över staden med omgivningar utan någonting som skymde, men icke!

Sedan for vi ner igen via otroligt branta backar, här gällde det verkligen att ha bra bromsar, tanken var oroväckande om dessa skulle sluta fungera på väg ner men allt gick bra.

SALUHALLEN

Nu var det dags att åka till Las ramblas som är den stora gågatan där vi skall strosa omkring och insupa atmosfären bland gycklare, mimartister, gatuförsäljare, tiggare mm.

Vi klev av vid Hard Rock Café men vi gick aldrig in pga att tiden för oss själva var snålt tilltagen utan vi skyndade oss istället att leta efter saluhallen enligt de anvisningarna som vi hade fått: först förbi djurmarknaden sedan förbi blomstermarknaden, där på höger sida skulle den ligga, men vi gick för långt och felet var att vi letade efter en gammal byggnad.

Efter en stund så hittade vi saluhallen och den bestod av i princip ett stort torg som man hade lagt ett bågformat tak över upphängt på stålpelare och sidorna runt om var presenningar uppifrån och ner, detta skulle vara byggt för ca: 100 år sedan.

Men klockan var mycket och flera av stånden hade redan stängt men de öppna var otroligt välordnade med apelsiner, äpplen, meloner, mm ordnade i prydliga pyramider.

Det fanns även söta jordgubbar som vi köpte en påse och tömde ganska kvickt medan vi tittade på godis i mängder, inlagda frukter i sockerlag mm.

Fiskdiskarna bjöd inte på några större överraskningar än en och annan svärdfisk eller ful marulk.

Men vid köttdiskarna däremot var det lite värre där fanns det fårhuvuden, flådda harar, kalkoner med ben och klor kvar, kalvögon, ogarvade hudar av okända djur mm.

LAS RAMBLAS

Nu började vi utforska Las Ramblas, vi gick först till djurmarknaden där vi tittade på undulater, papegojor, geckoödlor, leguaner, duvor, ekorrar, höns, tuppar, kycklingar, ankungar, kaniner, möss mm men även djurmarknaden höll på att stänga igen så nu var det dags att få något i magen.

Vi tittade runt på olika ställen och till slut bestämde vi oss för en kebab med bröd, vi fick pitabröd med endast kött i, resten fick vi lägga i själva ur byttor som stod på rad i disken där fanns även tre olika såser, det var väldigt gott men söligt för vi åt på stående fot.

Nu var det dags för en törstsläckare vi satte oss på en liten servering som låg på gågatan där vi tog oss en öl och tittade på ännu en man som helt målad i svärtat silver och iförd cowboymundering väldigt naturtrogen med alla detaljer som lasso, revolver mm även mannen själv var fårad och väderbiten till utseendet.

Men nu började klockan bli mycket och vi behövde tobak, så vi försökte leta rätt på en handlare som inte redan hade stängt, vi letade överallt även på bakgator och till slut på en pararellgata till las ramblas fann vi en butik som fortfarande var öppen.

VALPAR

På vår vandring tillbaka till hard rock cafe, dit bussen skulle komma fann vi en husdjursbutik
Och där i 10-12 små burar med glasdörrar satt dagens sötaste upplevelser 2 st kattungar och ett helt gäng med hundvalpar av olika raser, två bulldog liknande valpar som gjorde allt för att visa att de ville ha ömhet och kroppskontakt, de till och med slickade på glaset när vi tog fram våra händer.

Otroligt hjärtskärande vi ville så gärna gosa med dom, men ägaren verkade vara så butter och kall så det vågade vi aldrig att fråga, och vem vet vilka baciller som kan finnas på dessa små söta charmtroll, men vi kommer aldrig att glömma dom!.

LIT DE PARADE

21,00 Avgick bussen till kvällens sista evenemang, de kända vattenspelen vid lit de parade den stora paradgatan, så återigen åkte vi upp i de branta backarna på berget så att vi kom ovanför fontänen med en vidunderlig utsikt och Barcelona i bakgrunden.

Vi stod vid stadshuset som var högst upp och från den gick det två långa trappor ned till fontänen, mellan trapporna var det ett vattenfall i trappform som belystes.

Men om man ej orkade gå i trappor (de var väldigt långa och branta) fanns det även rulltrappor en bit ifrån, och dessa utnyttjade vi och många andra när vi ville komma närmare skådespelet.

vi såg den första av två föreställningar på en avsats ca: 100 meter ifrån fontänen och därifrån fick vi uppleva en show som var väldigt vacker med höga vatten pelare som växlade med svajande strålar, skummande dusch, tunna vattenslingor som svajade och mycket mer, allt skiftade i olika färger och var synkroniserat med klassisk musik.

När vi hade sett första föreställningen gick vi högst upp igen och fick se den andra showen från ovan och då fick vi uppleva den på ett annat vis pga att vi såg roten av vattenstrålarna där även lamporna satt och lös upp fontänen, detta gjorde att föreställningen blev ännu vackrare.

22,00 nu var vår dag i storstaden slut och 22,15 satt vi på bussen igen för vår hemfärd till Lloret igen.

På väg ner från berget fick vi ett prov på spansk dubbelparkering, det stod bilar på bägge sidorna om vägen och en bilist hade då parkerat i en ”tredje” rad, detta gjorde att bussföraren fick krypa fram och hade högst 10 cm tillgodo på var sida och man skall även tillägga att det var en väldigt brant backe dessutom, så det hade varit svårt att backa därifrån.

Men till slut så hade vi lämnat Barcelona bakom oss och runt 00,00 var vi hemma igen
Darling var hungrig så vi försökte hitta något ätbart att ta med oss men det var nästan omöjligt men till slut fick vi med oss två små burkar med Pringles chips, jag tog en halv och Darling resten, sedan kröp vi till sängs, klockan är nu 01,00 GOD NATT.

AVSKEDSFEST
Fredag 6/9

God morgon! sista heldagen i Spanien, frukost, regnet öser ner, vi gick ut och handlade presenter till pojkarna, likör, armband mm, regnet upphörde men himlen var fortfarande väldigt grå men det började spricka upp.

Genom ett trollslag så var himlen alldeles blå och molnfri, vi satte oss på ett café och tog en kanna sangria med is, apelsin och jordgubbar i, Darling blev nödig och blev anvisad en dörr bredvid disken, hon slet och drog i vikdörren men inget hände då tryckte servitören på en knapp i dörrposten och då öppnade sig dörren och visade att det var en hiss som gick till andra våningen där toaletten låg.

12,00 gick vi tillbaka till hotellet där vi bytte om till badkläder, vi hoppade över lunchen för att kunna sola och bada så mycket som möjligt innan vi lämnade Spanien.

16,30 till hotellet, vi tog ett bad i badkaret tillsammans, kopplade av, drack lite vin och hade allmänt mysigt.

18,20 avlämning av väskorna vid entrén, sista middagen, dämpad belysning, ljus på borden, väldigt mysigt och romantiskt, vi tackade kocken och kyparen för en väldigt god och lyckad vecka.

Vi satt en stund vid poolen med övriga resenärer och pratade innan vi gick för att köpa ett armband till mig också, inristningen blev ”LISA”.

När vi kom tillbaka till hotellet så var det en avskedsfest för oss som skulle åka hem nästkommande dag och de höll nu på med en ”häxbrygd” likt den som vi fick uppleva på den grekiska aftonen, vi var kvar en stund innan vi tyckte att det var dags att gå och lägga oss ca: 23,00 GOD NATT.

HEMRESAN
Lördag 7/9
5,30 Telefonen ringde vi hade beställt väckning, vi gjorde oss i ordning och såg till att allt var i sin ordning för avresan.

6,00 Sista frukosten, det var både med saknad och lättnad som vi sade adjö till matsalen pga att man blir väldigt lätt bortskämd med rejäla frukostbord och varma mål som man ej behöver göra i ordning själva, men det skall ändå bli skönt att komma hem till vardagen.
Efter maten tog vi vår packning och gick till bussen tillsammans med flera andra som skulle med.

7,00 Nu lämnar vi Lloret de mar, det är en fin morgon, vi sitter och tittar på naturen som rinner förbi utanför vårat fönster, ca 1,5 timmar senare så var vi framme vid franska gränsen och vi lämnade Spanien bakom oss, vi färdas nu samma väg som vi gjorde när vi åkte hit.

Lunch blev det i frankrike på en vägkrog med hutlösa priser, vi tog var sin pastatallrik med köttfärssås.

Vi far nu vidare mot tyskland och på vägen dit börjar min mage komma i olag och det rejält med många plågsamma toalettbesök, detta gjorde att jag fick problem med att sitta bekvämt i bussen pga sveda och ömhet i den bakre regionen.

Vi slumrade och sov en del under resan och när vi kom till tyskland var det dags för middag och för vår del blev det knockwurst med bröd och pommes frites, men vi var runt 15 svenskar som skulle köpa korv så kvinnan i korvkiosken fick nästan panik, och det verkade som om detta var den största beställningen som hon någonsin expedierat, och korven tog slut så jag vet inte om alla som skulle ha fick något.

Jag tyckte att den var ganska god men Darling gillade den inte och när jag väl hade ätit upp så var det dags att springa på dass igen det är ganska enerverande.

Vi hade det väldigt bra förspänt i bussen för vi hade inga mittemot oss som vi hade på nerresan, så vi kunde lägga upp fötterna på sättet och sträcka ut oss det gjorde att resan blev lättare utan svullna ben, även det andra bordet var tomt (Jerrys bord) så det användes som cafébord.

22,30 nu ändrades bussen om till sovplatser och ca en halvtimme senare så for vi igen och ganska snart så sov de flesta inklusive min äkta hälft men jag som brukar somna ganska fort hade stora problem att sitta bekvämt, men till slut så somnade även jag.

SWEDEN !

Söndag 8/9
6,00 Var vi i Puttgarden för vår första färjeöverfart och frukost, men vi var vid färjeläget redan klockan 5,35 så våra chaufförer Peder och Anders fick möjligheten att ändra om bussen till sittplatser redan innan vi åkte ombord detta gjorde att de fick mer tid till sin egen frukost.

Väl ombord så åt vi en dyr och dålig smörgås sedan tittade vi på taxfreen men även där så var priserna väl höga så det blev inga inköp.

6,45 var vi framme i rödby, sedan var det ca: 2,5 timmars resa över Själland tillfärjeläget i Helsingör och en 25 minuters resa till Helsingborg och nu var vi äntligen på svensk mark igen men nu gick resan vidare via halmstad – Varberg - fikastopp 50 minuter - Göteborg (Ullevi) där fik vi lasta ur hela bussen och omfördela oss på andra bussar för våra fortsatta färder till respektive orter.

Vår buss gick via Ljungskile - Uddevalla – Trollhättan över Vargön och till slut Vänersborg där Fredrik stod och väntade (vi hade ringt honom från reseledarens mobil när vi var i Uddevalla)

Äntligen hemma, väl tillbaka i Vargön fick jag klättra upp till den bakre balkongen pga att vi hade inga nycklar med oss, Niklas var ej hemma och Fredrik hade åkt till stan för att hämta tvätt, men väl inne så tömde vi väskor och påsar direkt fast vi helst hade lagt oss omedelbart.

Nu delade vi ut presenter mm och kopplade av, ikväll blir det tidigt i säng, det har varit en rolig, intressant och härlig resa som vi verkligen behöver för att klara den mörka perioden av året som nu kommer.

SLUT
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet