Flygresor från Göteborg till Shanghai

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Shanghai

Flygplatsen i Shanghai heter Shanghai DuPong Airport och ligger 30 km öster om centrum. Det bästa sättet att ta sig till centrum är med snabbtåget Maglev (enkelbiljett 60 kr) till Longyang, där byter du till tunnelbanans linje 2 (enkelbiljett 4 kr) och åker vidare till centrum.

Det här är Shanghai

Den kinesiska storstaden Shanghai har varit en av Asiens mest spännande städer ända sedan 1800-talet då alla europeiska stormakter etablerade sig här. I dag har Shanghai en av världens mest framgångsrika ekonomier och staden är nästan ofattbar stor med 23 miljoner invånare. De tre viktigaste stadsdelarna i centrum är sevärdheter i sig själva; den gamla stadskärnan Nanshi har några av stadens äldsta byggnader, i stadsdelen Bund finns hela gator med imponerande stenfasader från förra sekelskiftet och i Pudong reser sig dussintals skyskrapor till en fantastisk skyline med tv-tornet Pearl Tower som vackrast av dem alla. De bästa årstiderna för ett besök i Shanghai är vår och höst, somrarna är mycket varma och vintrarna är mycket kalla även om snö är ovanligt.

Hitta billigt boende i Shanghai

I Shanghai finns några av världens lyxigaste hotell men de allra flesta är mycket billiga. Det mest prisvärda boendetprisvärda boendet är de nya budgethotellkedjorna där både gratis bredband och frukost ingår i priset, här kostar ett dubbelrum ca 150-250 kr/natt. Exempel på kedjor är Motel168, Motel268 och JinJiang. Innan du bokar ditt rum så bör du dubbelkolla på en karta exakt var i Shanghai hotellet ligger, många ligger flera mil från centrum.

Så tar du dig runt i Shanghai

Det bästa sättet att se de äldre stadsdelarna Bund och Nanshi är till fots. Men Shanghai är stort och det bästa sättet att åka längre sträckor är med tunnelbanan. Om du ska besöka Shanghai i mer än någon dag så sparar du tid och pengar genom att köpa magnetkortet Shanghai Jiatong Card (20 kr), du laddar sen kortet med pengar att resa för. Resor med tunnelbanan kostar 5-10 kronor. Kortet går även att använda i bussar och till och med i vissa taxibilar.

Så hittar du bästa shoppingen i Shanghai

Världens bästa shoppinggata ligger i Shanghai och heter Nanjing. Här finns 100-tals butiker med superlåga priser. Undvik butiker som vänder sig till turister eftersom du då får betala högre priser. På den stora marknaden Yuyuan hittar du bra kinesiskt hantverk och smycken.

Bästa budgettipset för Shanghai

En av världens bästa samlingar fornföremål kan du se helt gratis i Shanghai Museum. Här finns bland annat många unika förhistoriska föremål av både brons och jade. Det finns också vissa guidade visningar som är helt utan kostnad.

Lägsta hittade priser från Göteborg till Shanghai
Air China International
26 mar
2 858 kr
Air China International
7 mar
2 863 kr
Air France
14 mar
2 870 kr
SAS
5 mar
2 943 kr
Air China International
23 mar
2 951 kr
K L M
26 apr
2 974 kr
K L M
26 apr
2 974 kr
K L M
25 apr
2 974 kr
K L M
7 mar
2 980 kr
K L M
25 maj
3 000 kr

Shanghai Kina

Karta över Shanghai

Pudong sett från the Bund
1 / 31
Tehuset Huxingting
2 / 31
shanghai på kvällen
6 / 31
Morgon-gymnastik
7 / 31
Parad på Världsutställningen
9 / 31
Maglev, snabbt tåg
13 / 31
Grönsaks marknad
18 / 31
Under Shanghais broar.
19 / 31
Det moderna Shanghai
31 / 31