Shanghai eller Hongkong eller nått annat?

26 apr. 2011 22:45
Visningar: 2656
Jag och två kompisar tänkte sticka till kina, en vecka, men vart i kina ska man åka? Nattliv och shopping är väl de vi e ute efter. Vilket bolag e bra att åka med? Har kollat supersavertravel men de e 25 timmars flyg med mellanlandning i moskva och övernattning där så de verkar va en jobbig resa. Hotell tips i kina tas gärna emot!

Tack på förhand! / Thomas
Av Ziesta
27 apr. 2011 10:34
Hej,
Jag var i Kina & Hong Kong i november förra året. Åkte med FinnAir till Hong Kong vilket funkade väldigt smidigt! Planet gick från Helsingfors omkring midnatt vilket gjorde det enklare att somna på planet.

Har dålig koll på hur nattlivet i Hong Kong är.. men shoppingen var bra. :-) Ni kan också lätt ta er till närmaste staden i mainland Kina, Shenzhen, för att shoppa. Finns ett jättestort köpcentrum precis vid gränsen (det behövs dock visum för att ta sig in i Kina från Hong Kong). Man blir rätt trött fort dock.. ett myller av små butiker och folk som försöker få en att köpa.. "Rolex Miss.. Prada Miss.."..

I Reseguidens flygsök kan du jämföra priser från olika företag, bl.a. supersaver, och exempelvis filtrera på antalet flygtimmar och var man mellanlandar:
Hong Kong
: http://www.reseguiden.se/flyg/hong-kong/hk
Kina: http://www.reseguiden.se/flyg/kina/cn
Av Bibby
28 apr. 2011 03:46
Jag rekar starkt HK.
Läs min blogg för lite tips.
Elektronik köps bäst i Mongkok. Kläder på Temple street eller Stanley market.
Här har du nära till Macau som också är ett mycket kul ställe.

I Shanghai har du också bra shopping och partyliv, men partat har jag inte gjort så mycket där pga "fel" sällskap".
I en tunnelbanestation finns ett stort område om du vill köpa kopiekläder, kommer inte ihåg namnet men är på Pudongsidan och vid nåt tekniskt museum (2-3 hållplatser när du kommer till Pudong).
En bloggerska som vet mycket om partylivet samt shopping:
http://shanghaishopgirl.com/
Mer om nattlivet här:
http://tinyurl.com/3d9yz3r

Jag tycker följande flygbolag är bra och ibland även billiga:
Lufthansa (som just nu har erbjudande till Beijing för 3.600:- med deras nya A380, samt till SH för 5.000:-), Turkish airline, KLM, Air France och Finnair.

Hotell tycker jag du ska söka på hotels.com eller agoda.se
Av Stoffs
16 maj 2011 00:32
Som de här ovan rekomenderar även jag Hong Kong! När/om du ändå är där så ta även en tur över till Macau för lite spelande och nattliv!

Jag var där i höstas och min resedagbok från finns att hitta här: http://stoffs.blogspot.com/2010/08/hong-kong-en-pulserande-storstad.html
I den hittar du text, bilder och videos som kanske kan ge lite tips och inspiration för vad som väntar!

Vi flög med Finnair, vilket innebar transfer med litet plan till Finland för att sen byta till ett stort och flyga resterande strecka! Otroligt fräscht plan med bra service hade vi...

Trevlig resa!
Av Jaoalle
31 maj 2011 23:48
Jag har varit i HK två gånger och älskar verkligen staden! Allt finns här! Nu sist, förra sommaren flög vi dit med aeroflot. Jag var anti att flyga med dom men fick se de splitternya planen de flög med till Hong Kong. Tur och retur gick på 3400 kr! Kan verkligen rekommendera dessa, vi stannade bara i Moskva 2 timmar, vilket är helt ok. Väl i Hong kong har du nära till megastaden Shenzhen som du kan ta pendeltåg till. Väl på station där skaffar du 5-dagars visum för att få komma in, det är ju ändå mailand china. Andra häftiga ställen är Macao och alla småöar som ligger utanför. Nä, Hong kong har allt! Grym shopping och massor av restauranger, klubbar och barer! Staden är så kompakt så det finns nåt i varje gatuhörn. Kika gärna på min nystartade sida http://asienresor.blogspot.com/

Kommer skriva om Hong kong nu efter Singapore