Shanghai -Kontanter eller kort, vilka kort?

Av Jatsee
16 nov. 2012 09:02
Visningar: 3048
Vilket är bäst när man ska till Shanghai, växla hemma eller ta ut på plats? Någon som vet vilka uttagsavgifter bankerna tar?
Vilket kort är att föredra, VISA, Mastercard eller Diners?
Av Acegirl
16 nov. 2012 10:52
Kontanter! Få ställen tar VISA-kort, samt finns ett fåtal uttagsautomater som fungerar för utländska kort (olika automater för inhemska vs utländska kort...). Var där i juni i år. Mastercard bör nog också funka?

Växla ev in kanske halva din beräknade resekassa här hemma och försök sen betala med kort där det går samt ta ut det resterande du behöver i en automat (men var beredd på att det bara finns på ett fåtal ställen i city).

Lycka till :)
17 nov. 2012 09:50
Hej,

Min uppfattning är inte alls densamma som i tidigare inlägg. Jag har varit i Shanghai ett par gånger och det är inga större problem med kort. Klart, går du in i hutonger och ska äta något så kan det ju bli problem med kort, men det finns automater överallt.
Avgifter är väl som vanligt ca 30-35 kr. Jag använde själv Mastercard, men Visa fungerar precis lika bra.

Mvh

Peter
Av Acegirl
17 nov. 2012 14:33
Hej igen! Vi svischade väl mest runt på marknader och så, beror lite på var man rör sig. Fina hotell & hotellbarer tar ju kort samt fina affärer. Att ta sig upp i TV-tornet är värt pengarna - där tar man inte kort i entrén, mot all förmodan, så där behövs kontanter! Jag säger bara, ha kontanter i beredskap för alla konstiga saker som kan hända! Att äta middag i TV-tornet hade vi planerat. Den stänger dock en timme innan tornet stänger så när vi kom dit höll dom på att stänga :( Underbara fönster fr restaurangen som sakta snurrar runt stan, stort tips, gå dit typ 2½-3 tim innan stängningsdags och ät och njuut av utsikten :) Nyckelhålstornet var tristare... * Såg att du letade andra tips. Hyatt on the Bund som bar kan du glömma, blaskdrinkar, dyrt. Gå till Bar Rouge på the Bund, entre efter kl 22, tror jag, vi var alltid där innan. * Gå på shoppingstråket i Gamla Stan och handla sjalar och resväskor. Hade tyvärr köpt min resväska billigt på en annan gata för 300 pengar, här hade jag kunnat få min väska för 200 pengar, lika normalstor/stor hårdplastväska. Så ny resväska för en normalsvensson som inte behöver lyxmärken är att rekommendera :) Om du har ngn specifik fråga får du gärna maila mig privat :)