Flygresor från Göteborg till Antalya

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Antalya

Flygplatsen i Antalya heter Analya Airport och ligger 13 km nordost om centrum. Det bästa sättet att ta sig från flygplatsen till centrala Antalya är med flygbussarna Havas, resan tar 30 minuter (enkelbiljett 50 kr).

Det här är Antalya

Den turkiska staden Antalya är en av Medelhavets mest populära badorter. Staden är mycket stor med en miljon invånare men har kvar sin mycket historiska stadskärnan och en mycket livlig hamn. Under sommarmånaderna finns det ett mycket livligt nöjesliv med en stor mängd barer, restauranger och klubbar. Några populära sevärdheter i Antalya är Hidirlik-tornet, den välbevarade stadsmuren och den romerska Hadrianusporten. Antalya har mycket torra och varma somrar samt milda och regniga vintrar. Den bästa perioden att besöka staden är april – oktober.

Hitta billigt boende i Antalya

Antalya är ett mycket populärt resmål med en stor mängd hotell. De flesta stora all inclusive-hotellen ligger långt utanför Antalya. I den historiska stadskärnan Kaleici finns en stor mängd hotell och pensionat, några ligger i mycket vackra nyrenoverade ottomanska hus. Priserna på hotellrum varierar mycket kraftigt mellan hög- och lågsäsong. Ett dubbelrum med bra standard kostar från ca 300 kr/natt.

Så tar du dig runt i Antalya

I de centrala delarna av Antalya, vid hamnen och i de historiska kvarteren Kaleici, tar man sig fram enklast till fots. För att ta dig till Antalya-museet eller stranden Konyaalti Beach så kan du ta spårvagnen som går längs huvudgatan (enkelbiljett 5 kr).

Så hittar du bästa shoppingen i Antalya

Den bästa shoppingen i Antalya hittar du i de stora köpcentren Deepo och Migros She-mall. Den bästa marknaden för bland annat färska varor som grönsaker och frukt ligger på Isiklargatan.

Bästa budgettipset för Antalya

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Antalya? Boka då rum på ett av de många hotellen där fritt internet ingår i priset.

Lägsta hittade priser från Göteborg till Antalya
Finnair
30 apr
1 788 kr
Turkish Airlines
1 maj
1 828 kr
Turkish Airlines
18 maj
1 829 kr
Finnair
17 maj
1 929 kr
Ryanair
14 maj
1 983 kr
Finnair
25 jun
1 988 kr
Norwegian
10 maj
2 037 kr
Finnair
5 maj
2 038 kr
Finnair
28 apr
2 038 kr
Finnair
19 maj
2 038 kr

Om Antalya Antalyakusten, Turkiet

Nöjesliv
Vattensport
Prisvärt
Sandstrand
Shopping
Sol & bad

Den långa stranden ligger inom lagom avstånd från den mysiga historiska bebyggelsen inne i Antalya. Här kan du kombinera sol och bad med närheten till en storstad.

Det finns två stränder här i Antalya. Väster om centrum ligger den 11 kilometer långa Konyaalti-stranden och österut finns Lara-stranden. Många charterhotell ligger bekvämt placerade direkt vid havet, de flesta har all inclusive som gör att du äter fritt under hela din semester.

Det mest sevärda området inne i Antalya är den gamla stan, Kaleiçi. De vindlande gränderna och gatorna är omgivna av en medeltida stadsmur och en ännu äldre stadsport, Hadrianus port byggdes redan för 1 900 år sedan. Här i Kaleiçi finns flera vackra moskeer, minareter och museer men även en mysig liten hamn.

Du kan tillbringa hur många timmar som helst med shopping i Antalya. Det finns både traditionella pittoreska marknader, carsi, men även flera moderna och luftkonditionerade köpcenter.

Om du vill göra en liten utflykt så kan du ta med barnen till djurparken Antalya Zoo, ta en lunch i den roterande restaurangen på bergstoppen Tünektepe eller spela lite golf i närbelägna Belek.

Inkastaden Machu Picchu är så välbevarad eftersom den låg så undangömt och otillgängligt, högt uppe i bergen. Här utanför Antalya finns en turkisk motsvarighet. Staden Termessos erövrades aldrig i forntiden eftersom den ligger uppe på en bergstopp. Det var först när en jordbävning förstörde vattenledningarna för 1800 år sedan som invånarna gav upp, och övergav staden.

Karta över Antalya

4tim
Flygtid från Stockholm