Transfer från Antalya till Alanya?

Av Reginaa
12 sep. 2009 18:46
Visningar: 23108
Ja, det är just vad jag undrar över... jag ska köpa en flygstol ner till Antalya, och alla avråder en (mig) från att ta taxi därifrån till Alanya, vilket jag antar skulle bli rätt dyrt när det ändå är 2 timmars resa.

Undrar lite över hur man annars fixar transfer..
märker man vilka bussar som man kan åka med i, står de på något speciellt ställe eller måste man boka en resa med tex. Ving där de erbjuder transfer till alanya mot en kostnad?
Hur hade ni gjort?

Eftersom jag åker själv känns det lite läskigt om det hela slutar med att jag står själv på Antalya flygplats och inte tar mig därifrån, fast så skulle det aldrig heller kunna bli antagligen :)
12 sep. 2009 19:00
Vet du om det går att köpa separat transfer hos någon svensk researrangör? I så fall skulle jag göra det. Det brukar vara störtomöjligt att köpa på plats så förköp det om det går.
Annars skulle jag nog försöka stå vid taxistationen och vänta in ett sällskap som ska till Alanya och då dela taxi med dem. Det bör ju finnas flera som är i samma sits som du.

Det är en ren skandal att en så stor turistort inte har en närmare flygplats. Transferen är alldeles för lång och dessutom tar de en paus vid någon mack som ytterligare förlänger pinan.

För övrigt är flygplatsen tråkig, helt kaotisk med ombyggnader och förseningar och allt är svindyrt. Att bli fast där och inte ta sig därifrån händer nog bara mig, men jag är brunett... ;D
Av Legusta
12 sep. 2009 19:17
Ta en allmän buss till bussstationen (på Turkiska Otogar) 4 km ifrån centrum, därifrån kan du ta en buss med A/C till Alanya. Bussen tog bara 2 timmar.

En Dolmus är billigare än både taxi och allmänna bussar.
PS ! Taxibilarna på flygplatsen tar högre pris än de vanliga bilarna eftersom de har ensamrätt att hämta från flygplatsen!
12 sep. 2009 20:47
Om du köper flygstol med något charterbolag, köp till transfern hemifrån. Resebolagen är absolut förbjudna att ta med några som " dyker upp" och vill åka med, det har varit mycket bråk om att stjäla kunder från taxibolagen som är extremt "på" så fort du kommer ut från terminalen. Smidigt, bra, och tryggt att ha allt klart innan ankomst/avresa.
Av Reginaa
13 sep. 2009 16:32
Ja, det blev att jag köpte en resa med ving där tranfern gick att förköpa. Kändes säkrast så :)
Hade vi varit fler som åkte hade jag nog varit mer vågad och vågat höra runt där vars jag ska och vars bussarna ni pratar om går från...
men jag är rätt försiktig av mig. Nu vet jag att jag kommer till och från alanya iallafall, det var huvudsaken! Tack för alla tips, vad söta ni är :)
Av Zander
17 okt. 2009 14:15
Ta bussen. Ta taxi från flygplatsen till busshållsplatsen, därifrån vanlig buss, kostar 10 TL. Taxin går ca på det samma.
Av Saied
10 juni 2010 16:30
hey!
vi ska resa från alanya till istanbull . äe det ngn som vet om det finns billigt flyg antingen från alanya-istanbull eller antalya-istanbull tur/ret. jag blir tacksam om ngn meddelar detta. mvh.