Yosemite värt en omväg?

Av Bengt50
13 dec. 2016 14:40
Visningar: 1084
Vi har i april bokat flyg till SF och hem från LA tre veckor senare..
Vi kommer att köra HW1 till San Diego i sakta mak. Sedan till GC, LV till LA.
Funderar på att från SF köra till Mariposa och väg 140 in i Yosemite och några dagar senare köra tillbaka mot HW1. Är det värt omvägen? Vi har ju tid och har kört HW1 för ca 25 år sedan, så de gör inget om vi missar en bit av den.
Av Dryden
20 dec. 2016 18:21
Yosemite är absolut värt en omväg, kolla vädret för perioden bara. Jag var där tidigare i höstas och spenderade två vandringsdagar. Hade utan problem kunnat göra ett par-tre dagar till utan att skämmas. :)

Jag har skrivit lite om vandringar och några tips på bloggen. Hoppas du hittar något som är till hjälp.
http://www.dryden.se/tag/yosemite/
Av Marulk
20 dec. 2016 20:10
Yosemite kan vara fantastiskt på våren, finns dock risk att vissa vägar fortfarande är vinterstängda. Även grann nationalparken Kings Canyon & Seqouia NP har mycket sevärt men även här kan det finnas vinterstängda vägar. Tips, håll koll på www.nps.gov finns även som app. Annars rekommenderar vi Hgw101 norr om SF, i vårt tycke än vackrare o mer tillgänglig än delen SF-LA, även Hgw 1. Finns en del bilder i våra album här på RG
Härlig resa ni har att se fram emot
20 dec. 2016 23:54
Ta både Yosemite och Sequoia när de är så nära varandra. Billigt boende i Three Rivers vid södra infarten till Sequoia. Enkelt ta sig dit via småvägar förbi Lake Isabel om man kommer från LV-DV men de är väldigt kurviga så räkna med 50km/h i snittfart. Svårt hitta småvägarna på googlemaps men de finns där på en Randy McNelly karta.
Alternativt svänger du av Hwy1 i Cambria när du kommer från SF och svänger till Yosemite, drar söderut till Sequoia och ut via Three Rivers och vidare förbi Lake Isabel mot DV och LV.