Boende Yosemite och inrikesflyg

30 sep. 2016 22:33
Visningar: 684
Hej!
Vi planerar en "traditionell roadtrip" med familjen (två vuxna och fyra barn) juli-augusti 2017. Vi gillar att vara ute i god tid så det mesta är redan bokat. Vi flyger till LA sedan HW1 upp till SF, vidare genom Yosemite via DV till LV. Planen är sedan att flyga inrikes till New York för att avsluta med tre nätter där. Vi stannar i ca 2 1/2 vecka totalt så det blir relativt korta stopp. Dit och hemresan är redan bokad med Norwegian.

Har penetrerat forumen men har har fortfarande några frågetecken som jag hoppas någon vänlig skäl kanske kan hjälpa mig att räta ut.

- Planen är som sagt att åka från SF till Yosemite. Vi vill spara några dollar så vi planerar att bo en natt på västra sidan av parken och nästa på den östra. Vilken väg är att föredra in i parken om man kommer från SF? Vi har bokat i Oakhurst men hittar nästan ingen information om den orten. Någon som varit där och hur är den vägen till Yosemite Valley via Wawona? Funderar på att boka om till Sonora istället och åka väg 120, vad finns för fördelar och nackdelar?

- När man åker ut via Tioga pass har jag sett att många väljer att övernatta i Mammoth lakes. Vi planerar endast en övernattning och tänker att dagen i Yosemite blr lång så det blir nog bara att bädda ned sig och inte så mycket mer. Funderar då att stanna i Bishop, någon som stannat där och har något tips på hyfsat boende?

- Slutligen undrar jag lite kring inrikesflyg i USA. Om vi skall flyga runt den 10 augusti från LV till NY, när är då bästa tiden (läs billigaste) tiden att boka och vilka bolag brukar ha de bästa priserna? Tips på bra sida att boka mottages gärna.

Tack på förhand /Ola
1 okt. 2016 07:37
Varför inte bo i Half Dome Village? Inrikesflyg kollar du med Googleflights.
Av Hawaii
1 okt. 2016 15:05
Ang. inrikesflyg - finns ingen som vet när priserna är som bäst. Priser fluktuerar upp och ner så det är bra att kolla dem under ett par månader och slå till när man är nöjd. MEN, augusti är ju hög säsong så knappast troligt att du kommer att hitta några "kanonpriser" oavsett när du bokar.
2 okt. 2016 08:48
Vi åkte från Yosemite till SF via Groveland och Oakdale. Sedan åkte vi via San Jose för att ta oss till SF. Den vägen var bra enligt vårt tycke, en liten omväg men vi hade gått om tid på oss. Övernattningen gjorde vi i Oakdale men det är ju lite längre ifrån Yosemite. Kanske Groveland är ett alternativ, visserligen en liten stad men är ju nära till Yosemite. Om det bara är boende ni är ute efter kanske inte det gör så mycket om det är en mindre stad.
Men som BryceCanyon säger är ju ett alternativ att bo inne i Yosemite Village.
Av Daytona
2 okt. 2016 09:53
Ang Inrikes, vi ska flyga LA- Orlando nu i november, har kollat biljetter sedan i våras men ingen speciell kampanj har dykt upp, så vi bokade nu för $ 99 person. Kom ihåg att incheckat bagage sällan ingår i priset. Anmäl dig på tex momondo för prisbevakning av rutten. Kolla också ticket.se med jämna mellanrum, vi bokade via dem denna gång..

"härligt med vinst igår " ;)
Av Marulk
2 okt. 2016 17:50
Från SF tar du dig till Yosemite över dagen iofs beroende på uppstigning o om ni tänkt se ngt på vägen. Vi har övernattat i Georgetown, nära Sonora infarten till NP men även på anrika Wawona Hotel, då sydväst om. Wawona ligger även nära Mariposa Grove, parkdelen med giant Seqouia träd. Den delen av parken har varit stängd för renovering en längre tid men tror den öppnar våren 2017.
Mammoth Lakes rekommenderas just för att det är en så mysig stad o där finns fantastiska vandringsleder. Men ska ni enbart sova kanske Bishop är ett ngt mer prisvärt alternativ
2 okt. 2016 21:14
Citerat från Brycecanyon:
Varför inte bo i Half Dome Village? Inrikesflyg kollar du med Googleflights.
Hej och tack för svar! Ska kolla på Googleflights.
2 okt. 2016 21:36
Tack för alla svar. Mariposa Grove som Marulk skriver om låter spännande och värt ett besök (om de har öppnat förstås). Oakurst verkar då på kartan som en bra plats att övernatta på med tanke på att man passerar Mariposa Grove på väg in i parken. Behåller min bokning där.

Vi har flugit en gång tidigare (i våras) från LV, då med norwegian till Stockholm. Har väntat att de skall släppa biljetterna där ifrån men de verkar inte dyka upp. Norwegian har endast släppt biljetter till slutet på mars så jag spekulerar i att de slutar flyga på destinationen? Har frågat deras kundtjänst men får bara svaret att de inte kan svara... Nu får det bli hem från New York istället. Dock är flygbiljetterna mellan LV och NY fortfarande rätt dyra. Skulle bli ca 9000kr för sex personer med väskor, känns som att priserna borde kunna sjunka något. Sedan får jag bara upp Delta, United och American airlines. Finns ju massvis med andra bolag, de kanske släpper sina biljetter senare?
Med vänlig hälsning,/ Ola
2 okt. 2016 22:26
Jag hittade LV biljetter sept. -17 tor 2700:- innan kampanjen för några veckor sedan avslutades, men du kommer få många chanser att hitta flyg för ca 3500:- + avg. Ha is i magen är mitt råd. Jag är i SF nu och köpte en enkel OAK-ARN till en ny resenär 5 veckor innan avfärd i september för 1400:-
Av Hawaii
3 okt. 2016 05:37
Ang flyg: det stämmer att det finns en hel del andra flygbolag men det finns definitivt inte "massvis" med bolag som flyger LV till NYC. Faktiskt mycket begränsat och det blir i princip bara American, Delta och United som har så pass vidsträckta linjenät att de täcker hela USA. Du har Southwest Airlines också men de tar bara bokningar c:a 200 dagar innan. Och kommer knappast att bli billigare. Faktum är att 9000 kronor för 6 personer LV till NYC mitt i högsäsongen är ett mycket skapligt pris. Du kan ju fortsätta att kolla priser ett par månader men räkna inte med att att det kommer att sjunka speciellt mycket - och det kan gå upp.
Av Dryden
14 okt. 2016 17:00
Var nyligen i Yosemite och bodde i just Sonora. Det tog två timmar på pricken in till Yosemite Valley, trots att det "bara" är tio mil därifrån. Åkte sju på morgonen och var vandringsklara framåt halv tio efter att vi rekat kartor och svidat om till vandringskängorna där på plats. Det är betydligt billigare att bo utanför nationalparken än i, det är min erfarenhet efter att jag researchade stället tidigare i somras.