Wyoming Denver

Av Minja
31 juli 2022 21:28
Visningar: 88
Planerar resa start Denver sedan ta oss upp mot Jackson Hole , Yellowstone sedan vidare mot Cody , vi ska avsluta resan i Denver igen, självklart har vi massa stopp på vägen.
Min fråga är nu, hur är vägarna att köra,? Behöver man Jeep? Åker med två barn.
Nu är vi lite sugna att köra från cody till Rapid City för 2-3 dagar sen vidare ner mot cheyeene.
Mest orolig för vägarna . Vi åker nästa sommar?
Något man ska tänka på när man kör? Behöver man tillstånd i Yellowstone?
Ös på med tips.
Vi har bokat Ranch 5 dagar där vi ska bo och rida och leva cowboy liv.

Barnen är 12, 14 år.
23 aug. 2022 16:19
Vet inte riktigt vad du tänker på med vägarna.Överlag tycker jag att vägarna i Usa är bra.Är även bra vägar inne i parkarna.För att åka in i Yellowstone så betalar du en avgift,den betalar du i en kassa på vägen in.Yellowstone är stort så ska ni se hela behövs mer än en dag.Trafiken funkar ganska mycket som här hemma,stressa inte så löser det sig.Ett tips jag kan ge är att in på typ Wallmart och köp en billig kylväska som ni sen ställer dricka i.Fyller med lite is på hotellet,då har ni något kallt att dricka under färden.Tämk oxå på att ta en stor bil för att ha lite utrymme för både er och packning under färden.
24 aug. 2022 21:47
Om ni flyger till Denver å behöver ta er snabbt till Jackson Hole så missar ni många vackra vägar, i Colorado men det är ju val man får göra. Behövs ingen 4wd bil, men ni behöver 3 dagar minst om ni ska göra Yellowstone, så 2 nätter i West Yellowstone eller Cody för att hinna se allt fantastiskt i världens första nationalpark där jag varit 3 ggr.
Du har redan bokat upp 8 dagar för dina stopp + att din rutt tillbaka till Denver är 24h körtid vilket i praktiken blir 4 kördagar med matraster å diverse stopp längs vägen, så med bara 2 dagar att köra genom Yellowstone som gör att ni missar många grejer där är du uppe i 14 dagars + flyg dit å hem 16 dagar. Har du inte tänkt vara borta 3 veckor får du hitta på en annan rutt å köra till en Ranch i Colorado istället för nu går ni över ån efter vatten om du inte har dagarna som krävs, fast du har ju inte skrivit längden på resan.
Entr'en i Yellowstone räcker flera dagar in å ut i parken. https://www.nps.gov/yell/index.htm