Wyoming

4 nov. 2014 22:26
Visningar: 343
Någon härinne som besökt Wyoming och kanske Yellowstone nationalpark? Funderar på att åka på en hästresa till Cody och bo på ranch. Vore kul att höra tips osv från er som varit där. Verkar vara en himla mysig stat för en cowgirl :)
Av Johwing
5 nov. 2014 10:33
Hej

Nu var det ett antal år sen jag var i Yellowstone men det är en riktigt häftig park. Full med vulkanisk aktivitet.

Det finns ju massor att se. Old Faithful geyser är ju spektakulär http://www.youtube.com/watch?v=wE8NDuzt8eg , kolla in Morning Glory pool, http://www.youtube.com/watch?v=FvfnNkFaILQ ..

Grand Canyon of the Yellowstone är ett vackert område och inte att blanda ihop med "riktiga" Grand Canyon. http://www.yellowstonepark.com/natural-wonders/grand-canyon-of-yellowstone/

Mammoth Hot Springs Area är också ett intressant område http://www.youtube.com/watch?v=fXxY4gVW5aY

Sen håller ni ögonen öppna så kommer ni säkert att få se bisonoxe, men se till att sitta kvar i bilen då.

Har varit och bott på ranch med ridning men det var i Arizona och det var riktigt häftigt. Du kommer säkert få en underbar resa.

Mvh Johan
Av Asok
5 nov. 2014 16:32
Var i Yellowstone 2011 och det bästa tipset jag kan ge är att boka in minst en heldag med en guide. Då får ni garanterat uppleva mycket ni aldrig skulle se annars inkl. djur om det är intressant.

Mötte många som var lite avis på oss och vår guide.

Dessa använde vi oss av: http://yellowstonesafari.com/

Sen är Yellowstone väldigt stort. Vi var där i nästan 4 dgr och vi hann inte med allt vi ville se.

Bodde även en natt i Cody och åkte upp till Medicine Wheel bl.a.

Kan även rekommendera en guidad tur runt Little Big Horn i Montana som inte ligger långt från gränsen till Wyoming.
5 nov. 2014 17:18
Tack för era svar!

Jag vet ännu inte hur mycket fritid man får då detta är som en volontärresa. På fritiden får man då utforska Yellowstone. Hur upplever ni Cody som stat annars? Finns det mycket aktiviteter?
Av Asok
7 nov. 2014 12:39
Cody är ingen stor stad men Buffalo Bill-museumet är väl värt ett besök. Bodde på Irma:s som han byggde till sin dotter. De har goda ribs om man vill äta lite gott. Baren i restaurangen fick Bill av Queen Victoria.
Av Minja
28 juli 2022 12:30
Hur är det att köra från Denver till yellowsone? Är det öde liksom?
28 juli 2022 14:54
Citerat från Minja:
Hur är det att köra från Denver till yellowsone? Är det öde liksom?
Beror ju på vilken väg du väljer.Om du tar vägarna uppe i bergen så finns det ju en hel del utsikt som är härlig att beskåda.Men tar ju längre tid att förflytta sig,går ju att välja större vägar nedanför men tråkigare utsikt.Men går du vägen upp på östra sidan så finns car hedge i Nebraska sen Mount Rushmore och Crazy horse om du tar en liten omväg till yellowstone.Inte långt där ifrån ligger Sturgis om man är MC intreserad.O åker man till Mount rushmore så får man inte missa byn nedanför där dom sågar ut helt magiska saker ur stockar med motorsåg.