Washington

Av Pralina
12 mars 2013 15:53
Visningar: 4187
Hej!
Ska till USA i sommar:) Vi ska b la till Washington 2 nätter, Kan ngn tipsa vad man bör se? Tack
12 mars 2013 16:15
De flesta sevärdheter ligger i närheten av The Mall, t.ex. Vita Huset, Capitolium, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, Washington Monument och alla museer.

Sen är förorten Georgetown jättemysig.
Av Pralina
12 mars 2013 18:56
Tack Marie!!
Har du även varit i Philidelphia?
Eftersom vi bilar ner från NY till Greensboro passar vi på att se så mkt som möjligt.
Är Philidelphia ngt att ha?
Av Annl
12 mars 2013 21:24
När vi var på roadtrip senast i USA så besökte vi bl. a. Washington DC och Phildadelpia.

Vi gillade DC skarpt men tyckte inte -rätt eller fel - att det var så mycket att ha i Phildadelphia.
8 apr. 2013 12:54
Vi ska göra samma resa men i motsatt riktning i april/maj. Vi vill passa på att shoppa någonstans på vägen, har någon tips om bra shoppingcenters/outlets mellan WashingtonDC och New York ?
8 apr. 2013 22:49
Hej där! Jag bodde i Washington D.C: under ett års tid, här kommer bra info om staden :)

Vill man se de mesta av av Washington D.C. bör man stanna minst 2 - 3 dagar, helst mer såklart. Det finns flera olika områden som är sevärda. Dock är Washington en rätt liten stad med ett rätt tråkigt centrum, här hittar du t.ex. ingen shopping. Till Washington D.C. åker du för att kolla in monument och gå på museum.

Smithsonian Institution äger dem flesta museerna i staden, det s.k. National Mall börjar med Capitol Building på den östra sidan och kantas sedan av museum ända vägen fram till Washington Monument. Det finns museum i flera olika teman, som tidigare nämnt i denna diskussion är Air & Space Museum, samt national history museum dem mest kända och största. Sedan finns det en rad andra museum som innefattar t.ex. konstgallerier eller amerikansk kultur. Finns även en hel del privata museer som tar inträde, t.ex. stadens största museum som heter Newseum, ett museum om tidningar/media/artiklar. I downtown och Chinatown området hittar man museum med lite mer annorlunda teman, så som: Spy Museum, Crime & Punishment Museum. Det finns helt enkelt museum för alla och det är omöjligt att hinna se alla under några dagar så du får ta reda på vilka museum du vill se och bara besöka några få.

Capitol Building; Man kan göra en tur inne i byggnaden om detta är intressant. Turen är rätt så kort och man får se några av rumen och en guide talar om vad du ser. Biljetterna gör du bäst i att boka i förväg, detta kan du göra på capitol buildings hemsida (bara googla capitol building så kommer sidan upp) .

Washington Monument: Innan jordbävningen samt orkanen som drabbade Washington D.C. denna veckan kunde man åka upp i tornet och utsikten där uppe är helt underbar. Tyvärr har dem nu stängt monumentet för en reparation på obestämd tid då mycket av monumentet tog skada i jordbävningen.

Vita Huset: Räkna ofta med avspärrningar runt huset och demonstranter som står utanför och försöker på uppmärksamhet. Att få en tur inne i Vita Huset är oerhört svårt för icke amerikaner, så det är inget som jag skulle räkna med som vanlig turist på besök i några dagar. Man måste bo här och ha amerikanska kontakter som kan fixa in en på Vita huset tur.

Lincoln memorial: En bra bit bakom washington monument står den berömda statyn av abraham lincoln inne i en stor byggnad , mycket vackert, bra utsikt över det nybyggda "Reflection pool" hittar du också.

Jefferson Memorial: monument tillägnat thomas jefferson. Den ligger precis vid sjön Tidal Basin och befinner sig i vackra omgivningar. Monumentet hittar du söder om the National Mall. Man kan även hyra paddelbåtar på sjön om detta är av inresse.

Downtown / Chinatown DC : washington har ett otroligt litet och tråkigt centrum, här finns inte så mycket att se och göra. Downtown består mest av kontorsbyggnader och några få affärer. Chinatown består av 2 gator som korsar varandra med några restauranger och affärer.

Adams Morgan/ Dupont Circle: Två livliga områden med flertal restauranger/barer som nog kan vara bra för nattliv, men inte heller är dessa områden särskilt stora.

Georgetown: Washington studentområde. Här ligger den berömda skolan gerogetown. Här hittar man M street - en rätt stor shoppinggata (för att vara DC) med små affärer / butiker och restauranger /barer. Georgetown ligger vackert beläget längs med Potomac River. Ät middag på en restaurang längs med floden!

Eastern market / Capitol Hill; Detta är området som jag befinner mig i. Capitol Hill är ett bostadsområde som mest består av gamla radhus. Eastern Market är ett lagom livligt område på helgerna då det varje lördag & söndag året om är marknad här, då säljs det frukt, kläder, mat och allt annat som man hittar på en marknad. I Easter market hittar man även många restauranger och barer. Ett plus för den stora närheten till Capitol Building och the National Mall.

Utanför DC finns det många intressanta platser att se.

Alexandra, Virginia : DC:s gamla stad. Du kan antingen ta metron hit eller vattentaxi från hamnen i DC. Alexandria är ett mysigt litet ställe med söta små butiker och restauranger. Vackert beläget längs med Potomac River.

Air Force Memorial: ett monument tillägnat alla medlemmar av US Air Force, ligger i Virginia och du kan promenera till detta monument genom att ta metron till Pentagon. Väl på toppen av monumentet har man en vacker utsikt över hela Washington D.C.

Arlington Cemetery: Enorm krigskyrkogård i virginia som du når via metron. Här kan du gå runt i timmar och titta. J.F. Kennedy ligger begravd här, den okända soldatens grav hittar man även här.

Pentagon: Världens största kontorsbyggnader, där USA håller mycket viktig material. Det är fotoförbjud på dem flesta platser av byggnaden, förutom på sidan där flygplanet flög in den 11:e September. På den sidan av byggnaden har dem ett monument för alla som miste sina liv den 11/9 och man får lov att fota. En mycket intressant plats.

Du tar dej lättast runt i Washington via metron, biljetter köper du i automaten nere i metron. Kostar runt 2 dollar en väg inom DC, utanför DC (virginia/maryland) kan de bli över 5 dollar en väg. Metrokarta hittar du nere i varje metrostation.

Jag rekomenderar ett boende nära the National mall eftersom det är där allt det viktiga finns i D:C. Downtown/chinatown är gångavstånd till the National Mall, så ett boende i det området är bra.

Detta är dem viktigaste sevärdheterna att se i Washington D.C. skulle jag nog säga. Om du vill hinna se mycket som möjligt räkna med minst 4 dagar. Vill du bara se det viktigaste som jag nämnde tidigare i inlägget räcker en dag väl.

Hoppas detta hjälpte, skicka gärna ett meddelande till mej om du undrar över något annat med Washington D.C.

Philadelphia är förresten en väldigt mysig stad, missa inte att se Independence Hall och the Liberty Bell när du är där och även Modern Art Museum där dem kända trapporna från filmen Rocky finns. South Street är stadens hippa kvarter med många roliga butiker och restauranger, att ta en båttur för att se skyskraporna är också fint :) Är perfekt att spendera en helg i den staden.
9 apr. 2013 12:57
Citerat från travellover:

Philadelphia är förresten en väldigt mysig stad, missa inte att se Independence Hall och the Liberty Bell när du är där och även Modern Art Museum där dem kända trapporna från filmen Rocky finns. South Street är stadens hippa kvarter med många roliga butiker och restauranger, att ta en båttur för att se skyskraporna är också fint :) Är perfekt att spendera en helg i den staden.
Det låter bra och bekräftar vad jag hört om staden på annat håll, jag har tänkt åka dit på en dagstripp när jag åker till DC om en månad.

Tack i övrigt för VÄLDIGT bra input på sevärdheter - kända och okända. Fler borde ta efter ditt exempel hur man ger tips.
13 apr. 2013 11:57
Tack Travellover, perfekta tips för oss som bara besöker Washington i 2dagar. Vi kommer att ha hyrbil, hur är det med parkering när vi skall ta " den korta turen" i Washington ? Har du någon erfarenhet av att ha bilåkande och parkering i staden ?
13 apr. 2013 15:06
Citerat från nancyeva:
Tack Travellover, perfekta tips för oss som bara besöker Washington i 2dagar. Vi kommer att ha hyrbil, hur är det med parkering när vi skall ta " den korta turen" i Washington ? Har du någon erfarenhet av att ha bilåkande och parkering i staden ?
Har inte kört bil själv men vet att det är mycket trafik i centrum och svårt att hitta parkering, motorvägarna utanför Washington D.C. ska vara ett av de värsta trafikområdena i landet med långa köer och jobbiga "rush hours" . Så åk till o från Washington D.C. antingen väldigt tidigt eller sent då trafiken lugnat sej.
Av Annl
14 apr. 2013 09:47
Inga som helst problem att köra i DC tyckte vi i alla fall och vi ordnade parkering via hotellet.
Citerat från nancyeva:
Tack Travellover, perfekta tips för oss som bara besöker Washington i 2dagar. Vi kommer att ha hyrbil, hur är det med parkering när vi skall ta " den korta turen" i Washington ? Har du någon erfarenhet av att ha bilåkande och parkering i staden ?
14 apr. 2013 10:04
Skönt att höra. Vi kommer dock att bo ganska nära Dulles och sedan vill vi ta bilen in för att se det vi hinner under dagen. Hur får jag reda på om det är något större evenemang som vi skall ta hänsyn till ?