Metro Washington DC

8 maj 2016 15:03
Visningar: 265
Mellanlandade i DC i jan och var förutseende nog att plocka med mig broschyrer inför sommarens resa. Lusläser Metro-broschyren och på hemsidan men kan inte utläsa om man kan köpa biljetter cash i automat utan sånt där förköps/Metro-kort.
Är det någon som varit där nyligen och vet?
För vår del gäller det endast en enkel resa ut till Reagan för att hämta upp hyrbilen, så vi vill helst inte ladda på något förköpskort. Resan får isf bli lite dyrare.

Tack på förhand!
Mvh Vidakatten
Av Peter_o
9 maj 2016 09:14
Den blå maskinen säljer SmarTrip card för 2 dollar samt kan ge tillbaka upp till 10 dollar. Då borde du ju kunna köpa ett kort med en summa som stämmer med ditt resande.

http://www.wmata.com/fares/purchase/vending.cfm

Jag har inte åkt där, utan bara läst på deras sajt.

/PeterO
17 maj 2016 19:58
Tack för ditt svar Peter! Ska bli spännande!
Om någon som har åkt med metron i Washington DC vill dela med sig av sina erfarenheter, skriv gärna en rad här!
Tack på förhand!
Av Smulan7
24 maj 2016 13:18
Jag ska själv åka metron i juni. Om jag förstår det rätt så måste man ha varsitt SmarTrip kort för att åka, alltså måste du lägga 2 dollar för varje familjemedlem bara för kortet.

När åker ni?
24 maj 2016 16:34
Jag såg också det. Vi är fyra personer, så det lutar åt att vi tar taxi om det inte går att köpa biljetter "rakt av" Så sparar vi lite tid också. Får kolla mer när vi är på plats.

Vi kommer till Washington den 16 juni. Ni då?
Av Smulan7
24 maj 2016 19:28
Vi åker till NY den 13 juni.
Hade tänkt att bila ner till Florida först men det blev flyget till slut.

Vi landar sent på kvällen i Orlando och sover en natt på ett hotell på International Dr. Dagen efter checkar vi in på Universal's Loews Royal Pacific Resort för två nätter och tillbringar dagarna på Universals två parker.
Efter det åker vi till Fort Lauderdale, Key West, Fort Myers Beach och sedan tillbaka till Orlando för 9 dagar i en villa. Åker hem den 7 juli.

Hur ser er resa ut?