Visum Vietnam och Kambodja

1 nov. 2013 00:45
Visningar: 1604
Hej!

Jag kommer någon gång i januari 2014 att flyga från Filippinerna till Vietnam och undrar därför hur man enklast skaffar visum till Vietnam? Jag kommer att vara i landet längre än 15 dagar och behöver då visum, kan jag skaffa det på plats? Om det är möjligt, vad brukar ett visum då kosta?

Har även hört att man kan skaffa visum till Kambodja i Vietnam, stämmer det? Vart kan man i så fall ordna det och till vilket pris? Om det inte är så, kan man då skaffa det när man kommer in i Kambodja? Jag har tänkt att ta landvägen mellan Vietnam och Kambodja.

Kommer under min resa besöka Bali, Filippinerna, Vietnam, Kambodja, Thailand och Malaysia. Har någon koll på i vilket/vilka av dessa länder man kan hoppa fallskärm i?

Tacksam för svar och tar gärna emot lite tips om platser och upplevelser!
Av Hille2
1 nov. 2013 08:44
http://www.vietnamembassy-philippines.org/en/

Har du en utresebiljett ur Vietnam inom 15 dagar när du anländer så går det att förlänga 15-dagars uppehållet på plats, men då får du ju en extra kostnad för en biljett som du inte använder.

http://www.vietnamembassy-cambodia.org/en

Visum till Kambodja köper du vid gränsen om du åker över vid de vanligaste övergångarna.
Man kan även köpa ett via internet i förväg; http://evisa.mfaic.gov.kh/ En fördel med det är att man går i en egen kö och att man har betalat allt i förväg och slipper "mutor" till tullfolket.