Visum Vietnam

22 nov. 2015 22:38
Visningar: 590
Hej!

Jag ska åka till Vietnam i februari och har redan bokat biljetter till mig och min kille. Jag gjorde dock en miss och behöver därför lite hjälp av er. Det är så att vi ankommer till vietnam den 12:e februari men åker därifrån den 13:onde mars. Jag tänkte inte att det är några problem att få visum till ett såpass populärt land som vietnam men jag kanske har fel. Visum har jag sett att man kan få för 1 eller 3 månader på ambassadens hemsida men är det såpass mycket svårare/dyrare att få visum för tre månader att vi istället borde boka om biljetterna och ta smällen med ombokningsavgifterna?

Ett annat alternativ vore kanske att ta en tur till något grannland för att inte överskrida 1 månad i vietnam? Eller är detta inget problem alls?

Tacksam för svar :)
Av Hille2
22 nov. 2015 23:27
Det är inte så att ni reser inom ett par timmar efter midnatt? För i så fall så passerar ni ju immigrationen den 12 mars och då blir det 30 dagar.

Om ni skaffar ett 1-månadsvisum så ska det gå att förlänga med en månad på plats, men det kostar en slant.

Ni kan ju även åka utan visum och skaffa en biljett ut ur Vietnam så att ni kan åka ut inom 15 dagar och stanna några dagar tex i Kambodja innan ni åker in i landet igen

Ett annat alternativ är förstås att skaffa ett tremånaders visum, men jag har för mig att det är rätt dyrt
23 nov. 2015 02:02
Tyvärr åker vi på kvällen den 13onde så vi kan nog inte klara oss på 30-dagarsvisum.

Det smartaste (och billigaste?) känns ändå som att det kanske är att åka till kambodja eller laos några dagar och sen dra tillbaka till vietnam. Några rekommendationer där? Får man automatiskt 15 dagar till bara man är ute några dagar ur vietnam?

Tack så mycket för att du svarade så snabbt! :)
Av Hille2
23 nov. 2015 09:21
Ja, ni får 15 nya dagar under förutsättning att ni inte bara åker över gränsen och vänder.
Skulle tro att skaffa ett visum är det billigaste alternativet eftersom ni ändå måste köpa ett visum till Kambodja/Laos och så tillkommer ju resan också. Å andra sidan kan det ju vara värt pengarna om man vill se ett land till.
23 nov. 2015 21:24
Jag har läst nånstans att det är väldigt enkelt att förlänga visumet på plats om man bara går in på vilken resebyrå som helst. Stämmer det eller är det bökigt eller dyrt?

Vill ju egentligen kunna bestämma dag för dag vart vi vill åka eller stanna så har egentligen ingen lust att boka en biljett till kambodja eller laos i mitten av resan. Känns som man blir mer uppbunden då än vad vi hade tänkt när vi bara skulle ta oss från norra till södra vietnam.... Så jag hoppas väl mest på 90-dagarsvisum om det inte är för dyrt :)
Av Hille2
23 nov. 2015 22:19
Jag förlängde mitt genom en resebyrå i Ho Chi Minh. Det är några år sedan och jag kommer inte ihåg vad det kostade men att jag tyckte att det blev rätt dyrt.

Du kan maila till Ambassaden i Sverige (på engelska) och fråga vad visumen kostar. Förra gången (för två år sedan) gick det på 700 för ett 30-dagars för mig
24 nov. 2015 20:25
jag ska åka till Vietnam och spendera 2 dygn där för att sedan åka till Kambodja och spendera en veckan där. efter en vecka i Kambodja hade jag tänkt att åka tillbaka till Vietnam... får jag 15 nya dagar då att spendera där?