Visum & utresor Thailand/Kambodja/Vietnam

31 jan. 2017 08:45
Visningar: 563
Åker till Bangkok på lördag och tänkte vara någon vecka i Thailand innan vi åker vidare mot Kambodja och Vietnam. Undrar som så många andra om visum och sådant. Vet att man får dagar vid ankomst och att det är säkrast att ha utresebiljett att visa upp. MEN vi kommer att åka landvägen och därför undrar jag hur man ska kunna ha en utresebiljett från respektive land att visa upp eftersom att vi inte kommer att boka något flyg?

Sen också, visst får jag ytterligare 15/30 dagar till Thailand när jag kommer in där igen från Kambodja och Vietnam?

Är det en massa krångel med detta eller låter det bara krångligt men är lätt?😅😅
Av Erik777
31 jan. 2017 11:40
Som Svensk medborgare får du 30 dagar när du anländer till Thailand med flyg och 15 dagar när du anländer land/sjövägen.

Thailand har inget formellt krav på utresebiljett, men som alltid som turist så ska du kunna göra troligt att du ämnar lämna landet innan dina dagar går ut, exempelvis genom att berätta hur du tänker lämna Thailand landvägen och har tillräckligt med pengar. Jag har aldrig blivit avkrävd något bevis på detta varken vid incheckning eller vid immigrationskontrollen. Men tyvärr så kan olika flygbolag ha olika regler. kontakta ditt flygbolag, och Thailand ambassad om du vill ha klara besked. (Som du givetvis skriver ut och tar med dig).
Av Erik777
1 feb. 2017 10:51
Jag begår självkritik, uppenbarligen har Thailand ett formellt krav på utresebiljett. Helt rätt att kolla med ambassaden istället för att lita på något som skrivs på ett forum.
Däremot så vidhåller jag att flygbolag kan sätta egna striktare regler på resenärer än vad destinationslandet gör.
Av Hille2
1 feb. 2017 12:40
Citerat från M_olsson:
Kolla svar i äldre tråd om möjlighet att köpa billig bussbiljett ut ur landet, kan vara bra att ha som back-up.

https://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/utresebiljett-40228
Jag har bokat buss/båt biljetter mellan dessa länder i förväg och det har fungerat utmärkt. Har tyvärr inte sparat länkarna men rekommenderar Olssons tips.
3 feb. 2017 10:53
Tack så mycket för att ni tar er tid att svara!!