Visum och upplägg

2 juli 2019 10:18
Visningar: 82
Hej
Den 17 juli kommer jag åka till Hanoi. Kommer sedan resa runt i Vietnam, Kambodja och Thailand samt eventuellt Malaysia och Singapore innan jag flyger över till Australien någon gång i september.
Blir alldeles yr i huvudet av all visum och inreseinformation. Undrar om någon kan ge mig lite råd. Har koll på working holiday i Australien, det är länderna i Asien jag skulle behöva ha hjälp med.
Mitt plan är att jag inte har någon direkt plan, vet inte hur länge jag vill stanna i varje land. Det enda jag vet är att jag kommer resa landvägen.
Kommer jag behöva visum någonstans och vart vänder jag mig enklast för att skaffa det?
Har man några andra roliga tips, eller råd i allmänhet på saker jag inte borde missa eller något jag borde tänka på så tar jag gärna emot det också.
Mvh Erika
Av Erik777
2 juli 2019 10:39
i Malaysia och Singapore får du 90 dagar, Thailand 30 dagar. visumfritt.
För Vietnam, utom Phu Quoc gäller 14 dagar visumfritt, 30 dagar med E-visa. För Phu Quoc 30 dagar visumfritt.
Då har du Kambodja kvar att kolla upp.
2 juli 2019 10:44
Tack snälla, vad är e-visa, fixar jag det via ambassaden?
Kan man få problem någonstans om man inte kan visa upp hur och när man ska lämna landet?
Av Erik777
2 juli 2019 13:45
Citerat från Erikaaaa_90:
Tack snälla, vad är e-visa, fixar jag det via ambassaden?
Kan man få problem någonstans om man inte kan visa upp hur och när man ska lämna landet?
e-visa står för electronic visa, till skillnad från ett vanligt visa så fixar du det på nätet. behöver inte besöka någon ambassad. Se till att söka från den officiella sidan för att undvika extra avgifter.
3 juli 2019 13:06
För Kambodja och Laoskan man köpa 30 dagars visum vid gräsen.
Inga problem att göra detta till Laos, ha med snygga amerikanska dollar (kostar ca 30 dollar( + eventuell OBersättning om du reser ut eller in kväll eller helg). Du ska ha med ett passfoto, men om du inte har det så kan du betala några dollar extra så fixar de det. Det brukar gå smidigt.
Till Kambodja kan det vara idé att fixa e-visum eftersom det är så jäkla brötigt vid gränsövergångarna. Massor av bondfångare som drar i en och immigrationspersonal som gärna vill ha mutor. Om du har e-visum fixat så behöver du aldrig bli förvirra - du vet att du har ditt klart och går bara stenhårt rakt fram och ställer dig i kön.
3 juli 2019 13:10
Jajustdet För att få visumfritt i Vietnam så måste du ha en utresebiljett inom 14 dagar.