Visum Air Canada

Av Drdre
8 mars 2018 22:33
Visningar: 404
Hej!

Jag och min flickvän reser till Kuba om tre veckor med Air Canada. Vi reser till Havanna via Toronto. Vi har läst runt en del och enligt de flesta källor så ingår turistkortet/visat i resan när man reser med Air Canada och vi kommer få dessa ombord på planet från Toronto. Är det någon som kan bekräfta detta?

Vill bara veta så att vi kan känna oss lugna i att vi inte behöver ordna med VISUM på förhand.

Tack!
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Drdre
8 mars 2018 23:08 (redigerad)
Tack för snabbt svar! Jag håller med dig Marywood och det är det som gör mig så osäker! Jag har kontaktat flygbolaget och dom skriver:

"Hello *****,

Our inflight team will be providing the tourist card to all of our passengers onboard.
Regards,

Air Canada Social Media /aa"

Brukar man vara tvungen att ha VISAt innan avfärd, alltså när man checkar in på planet i Sverige eller granskas det när man landar på Kuba?

Vänliga hälsningar
Av Birgere
8 mars 2018 23:12
Vad jag har hört så ingår kubanska travel card om man flyger med AirCanada till Kuba.
Inget jag testat själv, men står det inget på AirCanadas hemsida?
Av Drdre
8 mars 2018 23:46
Jo jag har läst det också, och som ovan så skriver Air Canada att dom delar ut turistkort. Men jag är osäker på om jag måste ha VISUM när jag lämnar Sverige? Flyget till Kanada är nämligen "Operated by Lufthansa".
Av Birgere
9 mars 2018 00:38
Citerat från Drdre:
Jo jag har läst det också, och som ovan så skriver Air Canada att dom delar ut turistkort. Men jag är osäker på om jag måste ha VISUM när jag lämnar Sverige? Flyget till Kanada är nämligen "Operated by Lufthansa".
Är du svensk medborgare behöver du inget visum men däremot ett travel/tourist card och som du kommit fram till att du får av AC i Toronto.

Du behöver det inte förrän i samband med flygningen till Kuba, frågar dom vid incheckningen så säg bara att du får det i Toronto och detta står med all säkerhet i incheckningspersonalens system.

Däremot behöver du skaffa eTA för att få flyga till Kanada.
Av Emolis
9 mars 2018 06:51
Nix, ingår inte. Precis hemkommen från Costa Rica (via Toronto) med Air Canada och de är mycket noga med att du har ETA. Det kostar dock inte många kronor och du ordnar det på nätet. Vi fick godkännandet direkt.
Av Birgere
9 mars 2018 09:20
Citerat från Emolis:
Nix, ingår inte. Precis hemkommen från Costa Rica (via Toronto) med Air Canada ....
Men Costa Rica tillhör inte Kuba så därför ingår inte Kubanskt travel/tourist card när man flyger dit.🤔
Av Emolis
9 mars 2018 11:15
Citerat från Birgere:
Citerat från Emolis:
Nix, ingår inte. Precis hemkommen från Costa Rica (via Toronto) med Air Canada ....
Men Costa Rica tillhör inte Kuba så därför ingår inte Kubanskt travel/tourist card när man flyger dit.🤔
Jag fattade det som det rörde sig om visum till Kanada :) Nä Kuba vet jag inget om, men du kommer inte in i Kanada utan ETA, så mycket vet jag :)
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Drdre
10 mars 2018 20:05
Tack för era svar! Ja, det är sannerligen intressant och lite rörigt! Haha.

Tack för länken! Ska kika närmare. Lutar nog att vi fixar VISUM innan nu ändå, känns onödigt att chansa.

ETA har vi redan fixat!

Tack!
Av Salko
16 mars 2018 22:15
Hej, undrar hur det gick med visum till Kuba , jag reser 13.april samma väg över Toronto och från Toronto med en kanadensiskt resebolag till Kuba. Är det sant att man får visum på flyget, Air Canada, eller måste vi fixa det här i Sverige. Tack
Av Drdre
18 mars 2018 18:22
Hej Salko! Jag åker nästa vecka så kan inte säga med säkerhet än, men jag har pratat med personer som åkt samma rutt som mig och fått turistkortet på flygplanet. Så jag litar på det!
Av Jenni_b
18 mars 2018 22:07
Hey alla jag kan bekräfta att visum ingår med air canada in till Kuba. Ja hade ordnat i förväg i fall att men de delade ut till alla ombord flyget in till Havana från toronto och detta var ca 3 månader sen. Ni kan alltid skriva meddelande till air canada på deras fb så kan de bekräfta detta med :)
Av Drdre
19 mars 2018 17:17
Japp! Kika den här tråden på facebook också: https://www.facebook.com/aircanada/posts/836519649729265
Av M4sta86
22 mars 2018 10:29
ETA krävs vid mellanlandning.. Visum får du fylla i på planet/flygplatsen.. det gjorde vi när vi åkte med Air Canada till Cancun i mitten av februari.. inga bekymmer alls :)
Och visum till Kuba bör du få på planet innan du anländer till dit
Av Drdre
16 apr. 2018 23:06
Hej alla!

Tänkte bara skriva och bekräfta att visum INGÅR när man reser med Air Canada till Havanna. Dom delades ut på planet från Toronto när vi reste dit för två veckor sedan.
Av Salko
30 apr. 2018 11:25
ETA visum krävs vid mellanlandning i Kanada.. Visum till Cuba, får du fylla i på planet från Kanada til Cuba, det gjorde vi när vi åkte med flygbolag som heter Sunwing i mitten av april/2018.. inga bekymmer alls :). jag pratade med några som har åkt till Cuba ca.15 gånger med olika flygbolag det är samma regler hos alla, visum fyller du på flyget den blir stämplad vid ingång till Cuba, passkontroll, och den måste du ha och lämna till passkontrollen vid utresan från Cuba. Vi åkte till Santa Clara /Santa Maria ,det gick jätte bra.
Visum kuba
Kuba Joossanp, 29 nov. 2017
Updaterad av Jenni_b för 1 år sedan
17
Någon som har beställt visum från slavin kompaniet och har en åsikt om det? Har fått tips om allavisum men de är flera hundra kronor dyrare. ... Jenni_B: >Citerat från Salko: >>Citerat från Jenni_b: >>Jag fixade Via ambassaden , betalade 200 :- . Åker man in till Cuba via Air Canada så ingår ...
Visum till Kuba
Kuba Perxr, 20 jan. 2017
Updaterad av Soller för 2 år sedan
12
Har lite smått panik just nu. Jag har en resa till Kuba inbokad i början av Februari med mellanlandning i Florida(USA), med reguljärflyg. Min vän fixade sitt turistkort (visum) på den Kubanska ambassaden i Stockholm. När jag nu försökte göra samma sak fick jag svaret att de inte får utfärda ...
Visum till Kuba, är i Mexico
Kuba Camillaelisabethl, 14 maj 2018
Updaterad av Jonas73 för 1 år sedan
3
Hej jag och min flickvän är i Mexico och backpackar och har bestämt oss för att åka till Kuba i en vecka. MEN har inte skaffat visum. Någon som vet hur vi skaffat det eller gjort samma sak? Kan vi köpa på flygplatsen när vi ska åka till Kuba? Vi vågar inte köpa flygbiljett till Kuba för ens vi ...
Visum till Kuba, reser via USA
Kuba Lash, 21 aug. 2018
Updaterad av Lash för 17 veckor sedan
10
Hej Vi ska resa till Kuba i November, men kommer att landa i USA först och har läst i tråden https://www.reseguiden.se/diskussioner/visum-till-kuba-49798 att man måste ansöka på plats i USA och att det då (april 2017) kostade $50. Är det någon som kan bekräfta att detta fortfarande gäller? ...
förlängning av visum
Kuba Joakimn, 3 jan. 2017
Updaterad av Soller för 2 år sedan
8
Hej Kubakunniga Landar på Kuba/ Havanna den 16 jan med ett vanligt 30 dagars visum men flyger hem efter 56 dagar från Havanna. Min fråga är: Kan man förlänga visumet direkt när man kommer fram till Kuba eller måste man vänta tills det gamla visumet (30 dagar) har gått ut. Tänker cykla till ...
Visum till Kuba
Kuba Jonnaandersson, 23 nov. 2014
Updaterad av Fincademiro för 3 år sedan
3
Hej! Jag och 2 kompisar ska göra en rundresa i Centralamerika i vinter och är sugna på att åka över till Kuba efter Mexico. Någon som vet hur man löser visum dit? Vi har ingen biljett dit utan bara biljett till Mexico. Gärna tips på saker man inte får missa i Kuba också! ... Fincademiro: > ...

Om Kuba Karibien

Kuba är ett land som ofta förknippas med revolution, cigarrer och Fidel Castro. Även om landets historia är fascinerande finns betydligt mer att upptäcka i denna karibiska saltvattenpärla.

Huvudstaden Havanna är det vanligaste besöksmålet bland turister. Små pittoreska butiker varvas med vackra husfasader och restauranger med kubanska läckerheter. I Gamla Havanna har tiden stått stilla sedan Castros era, vilket gör promenadstråken runt till en populär turistmagnet.

Runt om på ön finns också mängder av nationalparker. Simma med delfiner i Cayo Santa Maria, se vilda sköldpaddor i Cayo Lago eller det gröna Topes de Collantes. Där finns vackra källor, färggranna djurarter och lövskog som skimrar i den härliga solen. Vandra i bergen, utforska grottor och plocka frukt i vilda träd. Den som söker äventyr kommer knappast bli missnöjd med den kubanska vildmarken.

Musik och dans är andra kännetecken för denna karibiska ö. Rumba och Mambo är typexempel på danser som starkt influerats och härstammar från Kuba. I Havanna och Santiago de Cuba finns mängder av dansklubbar och uteställen där besökare kan prova på såväl traditionell dans som mer moderna varianter. Kulturella influenser som kom med den spanska imperialismen är stark, vilket gör att många känner igen sig i de olika uttryck som finns, både vad gäller musik, dans, konst och arkitektur.