Visum till Kuba

Av Perxr
20 jan. 2017 15:11
Visningar: 7257
Har lite smått panik just nu.
Jag har en resa till Kuba inbokad i början av Februari med mellanlandning i Florida(USA), med reguljärflyg. Min vän fixade sitt turistkort (visum) på den Kubanska ambassaden i Stockholm. När jag nu försökte göra samma sak fick jag svaret att de inte får utfärda turistkorten i Sverige, eftersom jag mellanlandar i USA måste jag ansöka om det där. Det känns lite riskabelt att vänta tills dess eftersom jag bara har ca 5 timmar i Florida (dessutom på natten) så vill helst ha allt klart innan. Vet inte riktigt hur jag ska gå till väga.
Är det någon som haft samma problem eller vet hur jag kan lösa detta?
20 jan. 2017 20:17
Problemet är ju att du inte kommer på flyget i Sverige utan visum till Kuba. I check-in kollas ju så att passageraren har giltiga dokument till slutdestinationen.
Vad är det för bolag du flyger USA-Kuba med? Visste inte att det fanns direktförbindelser mellan Kuba och USA.
Det verkar i alla fall konstigt att de inte kan göra det för att du ska mellanlanda i USA... Förstår inte helt logiken i detta.
31 jan. 2017 13:56
Vi mellanlandar visserligen i Canada men har löst visum via allavisum.se
31 jan. 2017 15:03
Det ni kan göra är väl att ta reda på så noga ni kan hur man gör i USA och ni bör så klart kontakta ert flygbolag för att höra hur detta ska gå till. Glöm inte heller visum eller ESTA till USA.

Just på "allavisum.se" står det citat:

"Mer Information
Det går även bra att ansöka om visum till Kuba elektroniskt utan att behöva posta några handlingar till oss. Gå till denna sida för online-ansökan.

De som reser till Kuba från eller via USA kan tyvärr inte ansöka om visum i Sverige. Resenärer som flyger från USA, eller mellanlandar där, måste ansöka om visum i USA."
31 jan. 2017 15:06
Hur har du bokat biljetten, som genomgående med mellanlandning eller separata biljetter. Kollade på Momondo och fick inte ett enda förslag med mellanlandning i USA, kanske just p.g.a. detta problem?

Om du loggar in på din bokning på flygbolagets sida. Står det ingen info om visum eller inresetillstånd där......
14 feb. 2017 15:10
Vi var pa Kuba nu I borjan av Januari. Var uppe hos allavisum och visade vart flyg och att vi skulle flyga fran Miamai. Inga problem enligt dom sa vi fick vara visum. Nar vi kom till flygplatsen fick vi kopa nya visum pa plats for 1000 kronor per styck. Nar jag nu tar kontakt med allavisum so sager dom att reglerna har andrats. Men sa at inte fallet, dom andrades efter var resa. Sa jag vill verkligen varna for allavisum. Vi far visserligen tillbaka pengarna fran dom, Men det blev mycket dyrare I slut andan an om vi gatt direct till Kubas ambassad. Sa ett varningens finger for ALLAVISUM...
16 feb. 2017 19:39
Håller med dej Johan 1965... Vi gjorde verkligen bort oss ang visat till Kuba ... vi ordnade detta hemifrån trodde vi ..:( . Förklarade för kubanska ambassaden att vi kommer från Miami till Kuba.. men väl vid inbordningen säger de i högtalaren att de behöver ett speciellt visa vilket vi då måste köpa vid gaten :( .. detta kostar oss 100 $ styck ... så vi blev verkligen blåsta på detta med kubanska visa.. kollat med alla som kunde vetat detta.. typ svenska ambassaden i Kuba.. kubanska ambassaden här .. folk här.. ja allt .. så kom ihåg vi åkte 3 feb och fick betala nya visum .. vill bara varna er ang detta.. och dessa visum gäller bara en gång ..men Kuba är något att uppleva ändå fast det blev mycket dyrare än planerat ..
17 feb. 2017 15:23
Hej Oslolaila,

Vi skall också åka till Kuba men bo i Miami två dagar innan vi flyger till Kuba. Jag med på att vi köper visum till Kuba vid incheckningsdisken när vi checkar in till Kubaflyget och vid passkontrollen bifogar Esta, returbiljetter till USA samt en kopia på sjuk/olycksfallsförsäkring.

MEN, har ni behövt förklara de 12 olika kategorierna, man måste väl tillhöra en av de 12 kategorierna som tillåts resa till Kuba enligt amerikansk lag.

Hur löste ni detta Johan1965 och Oslolaila?

Stort tack på förhand!
Av Soller
8 mars 2017 08:54
Hej Thomasvik.
Hur gick det med att köpa ert visum till Kuba på Miami flygplats?
Med vem bokade ni flyg Miami/Havanna/Miami?
8 mars 2017 09:29
Hej,

Het fråga detta:)

Vi åker den 6/4 till Miami från Arlanda och från Miami till Kuba den 8/4.

Jag anser att jag har tillräcklig information att jag ej köper svenskt Kubavisum utan ESTA till USA och visum till kuba i Deltas incheckningsdisk på Miami international airport.

Hälsningar

Thomas
Av Soller
8 mars 2017 09:43
Hej Thomas
Hör gärna av dig här efter er resa, så vi får höra hur det gick.
Ha en härlig tid på Kuba.
8 apr. 2017 14:56
Hej,

- Live från Miami international Airport.

Visaprocessen var exakt som jag trodde.

Vi hade ej svenskt visum utan fyllde i ett A4-papper (som fanns på flygplatsen) med namn och bockade i en av de 12 anledningarna. Vi tog family, väl i incheckningsdisken köpte vi trevelcard för 50 dollar styck.

Sen var det klart och mot passkontrollen.

Jätteenkelt😄
Av Soller
8 apr. 2017 18:08
Stort tack Thomasvik, mycket värdefull och tydlig info!!