Vietnamn,Kambodja och något mer land kanske?

Av Khj87
29 jan. 2014 15:47
Visningar: 500
Hej!

Jag sitter och spanar in 2014 resemål. Har varit i Thailand 2 ggr i rad nu (Ao nang, Phi Phi,Koh Chang, Koh Kood, Koh Samet och Bangkok)

Tänkte att jag denna gången skulle prova något av grannländerna. Jag gillar Sol och bad kombinerat någon dag med stadssemester.

Jag har spanat in ön Phu Quoc i Vietnamn och Koh Rong i Kambodja som ställen jag gärna hade besökt. Någon som har erfarenhet av dessa öar? Eller andra ställen ni skulle rekomendera?

Tänkte vara borta i 3-4 veckor så kan tänka mig flyga vidare till Malaysia eller något annat land i närheten oxå. Om jag inte hittar någon att åka med så har jag funderingar på att resa själv men är lite rädd att det ska bli långtråkigt. Har någon av er andra här inne erfarenhet av det?

Är tacksam för alla tips och ideer!

Mvh
Av Hille2
29 jan. 2014 16:20
Man träffar aldrig så mycket nya människor som när man reser ensam!

Phu Quoc är väl närmast att jämföra med Koh Chang vad det gäller exploatering, men finare stränder. Enda sol och badstället i Vietnam som är jämförbart med Thailand. Jag gillar Vietnam men tvekar dock om det är något för dig, om du bara är intresserad av sol, bad och storstad och inte av att se något av landet? Och flera veckor i Kambodja är nog heller inget om man bara vill sola och bada, däremot bjuder det liksom Vietnam på många sevärdheter. Men Thailand och Malaysia har finare stränder, liksom Filippinerna.
Eventuellt kan man ju tänka sig att, som du säger, besöka flera länder. Men strandlivet har en tendens att bli rätt lika vart man än kommer.
Av Khj87
31 jan. 2014 11:28
Tack för ditt svar Hille! =)

Jag skrev nog lite otydligt. Jag kan självklart tänka mig se mig om i länderna oxå även fast sol och bad va huvudsyftet hehe. Jag kände mest att jag va lite mätt på Thailand o ville besöka något nytt iår (Även om Thailand är en favorit)

Hur tycker du maten är om du jämför med Thailand? Hur är det prismässigt? Har du något annat ställe i asien du skulle kunna rekommendera?

Många frågor nu =)

mvh
Av Hille2
31 jan. 2014 19:30
Det går inte att komma ifrån att man saknar den Thailändska maten när man är i Vietnam. Det finns ändå en del ljuspunkter, som t.ex. friterad tofu, vårrullar och de där risplatterullarna med olika fyllningar. Samt att det alltid finns billiga och goda Pain Riche och olika bakverk att köpa överallt.Generellt är det mesta något billigare i Vietnam. Det kan dock vara svårt att hitta riktigt budgetboende, det mesta är ungefär som thailändskt medelklass.
Jag gillar både Kambodja och Vietnam och rekommenderar er att ta några dagar (minst) på ett homestay i Mekongdeltat.
I Kambodja är Angkor värt minst ett par dagars stopp.
Av Tittin
1 feb. 2014 22:03
Vi åkte i november från bang kok till kho chang sedan buss till kho kong i kambodja.....därifrån till kep i kambodja....vidare till vietnamn o hat thien därifrån färja över till phu qouc........flyg tillbaka till ho chi minh som är en fantastisk stad....maten i vietnamn är god och billig ....vi gillar inte ställen som är för turistiga o ja upplevde att det b ara va på long beach på phu qouc som de va mycket turister ....vi hade moppar o for runt man kan lätt hitta ensamma stränder.......