Vietnam i december

Av Isls
6 okt. 2009 20:02
Visningar: 818
Vi har precis kommit på att Thailandsresan i december istället blir en Vietnamresa. Kan ingenting om Vietnam, men tänker åka till Saigon (Ho Chi Minh). Vi är intresserade av historia, häftiga miljöer och sol och bad under drygt 3 veckor. Är det någon som har några tips till oss? Hur fungerar kommunikationer mellan olika resmål, och hur lätt är det att få hotell? Hur är prisnivån på kommunikationer och hotell? Vi är vana vid Thailand, och att man bara beger sig till ett ställe och att hotell och kommunikationer löser sig. Finns det andra bra sol- och badställen i närheten av Saigon? Har funderat på Phu Qouk, men vill inte planera för mycket i förväg (boka hotell för hela tiden i förväg).

Tacksam för svar!
6 okt. 2009 21:40
Nha Trang har vi satsat på efter Phu Quoc..vårt ställe ville ha bevis på att vi hade flygbiljetter till ön för att få boka rum eftersom det tydligen inte är bästa årstiden att ta färjan över..Vet inte om alla gör så..Beach Club heter det stället och vi betalar 25 dollar per natt..
I Saigon verkar det som man får betala en summa 10 dollar eller så för att kunna solbada vid de dyrare hotellen, tydligen väldigt hög luftfuktighet där. Vietnam Airlines var billigt, 5 1/2 veckor från Sverige-Saigon ner till Phu Quoc och se'n vidare till Nha Trang kostar oss 22 000 inklusive allt flyg och hotell för två personer..
Vi åker den 6:e dec..