Vegetarian i Thailand?

1 jan. 2017 17:26
Visningar: 848
Hej!
Jag ska åka till Thailand för första gången i februari.
Jag är lakto-ovo-vegetarian, och undrar hur det funkar i Thailand?
Jag har förstått att det finns ett mycket stort utbud av vegetarisk mat. Men hur är det med dolda animalier i maten? Köttbuljong, ostronsås och så vidare.
Och finns det en förståelse hos restaurangpersonalen om man förklarar att man är vegetarian? Är de insatta i vad det innebär att vara vegetarian i Europa?
I vissa länder jag besökt har jag t.ex. blivit bjuden på korv, eller fisk, när jag sagt att jag inte äter kött.

Med vänliga hälsningar
/Ylva
1 jan. 2017 19:05
Du kommer säkert möta oförstående restauranpersonal som inte alls förstår vad du menar, dels pga språkförbistring men även på dina "krav".
1 jan. 2017 19:31
M_Olsson: Innebär det att man inte kan vara säker på att restaurangmat är vegetarisk?
Bör man undvika att äta på restaurang för att vara säker?
2 jan. 2017 01:34
På turistorter finns det alltid restauranger som erbjuder vegetarisk mat - kolla i Lonely Planet och googla på vegetarisk mat + orten du är i.. På vanliga restauranger kan man inte vara helt säker - det är fisksåsen som spökar, de använder ju ofta fisksås istället för salt.
2 jan. 2017 05:34
Tack för era svar!
Och tack för varningen, Lillaannaj.
Av Erik777
2 jan. 2017 13:15
Använd appen happy cow som finns för både Android och iOS!
Det finns faktiskt massor av thailändska vegetariska restauranger, de riktar sig inte till turister och det är därför ganska lätt att missa dem. Och de är svårare att hitta i turistområden. Men ser du en restaurang som har skylten เจ (jay/jej) och oftast är gul/rödmålad, då är det bara att käka på! Mycket av maten ser ut som kött, men är imitationsprodukter. En dålig grej är dock att เจ -restauranger ofta stänger ganska tidigt på dagen.
4 jan. 2017 17:46
Om du åter till Koh Samui finns det en restaurang som serverar vegansk mat. Ligger i Fishermans Village och heter Elysia
4 jan. 2017 18:37
Tack för alla era svar!
Jag har funderat på att be nån thai-talande bekant att skriva en lapp som jag kan visa upp som säger att jag är allergisk mot fisk och skaldjur. Då borde jag ju kunna undvika lömsk ostronsås och liknande produkter. { :