Vart ska vi åka?

13 jan. 2015 23:54
Visningar: 2554
Hejsan! Jag och min pojkvän är sugna på att åka till Italien och är sugna på att först åka till rom och sen åka vidare och ha en solsemester också.

Nu är den stora frågan vart vi ska åka för att uppleva fina stränder med fint vatten och samtidigt ha lite att göra om kvällarna. Det ska helst inte vara världens festställe men vi skulle ändå vilja gå ut och äta en fin middag på en mysig uteservering. Vi är mest ute efter en lugn och skön första resa tillsammans. Jag är 18 och min pojkvän 21.

Tack på förhand! :)
14 jan. 2015 00:22
De fina stränderna i Italien ligger på Sardinien och i Kalabrien. Resten är inte mycket att hänga i julgranen, enligt mig. Inte så nära Rom alltså.
14 jan. 2015 12:20
Tack för svar! Nej jag har läst om att Italien inte har särskillt många fina stränder. Då jag själv har backpackat en del ensam i Asien så är jag rädd för att det ska bli en besvikelse. Har du själv varit på Sardinien? Vilken strand skulle du rekomendera? :)
Av Xbend
14 jan. 2015 15:27
Fina stränder och palmer finns det gott om i San Benedetto Del Tronto på ostkusten. Dit åker du från Rom med buss på drygt 2,5 timme. Linjen trafikeras flera gånger dagligen. San Benedetto ligger i Marche provinsen söder om Ancona. Här turistar främst italienare. Gott om mysiga restauranger och en låååång fin strandpromenad. Bra badvatten och fina sandstränder. Ta en cykeltur upp i till den pittoreska bergsbyn Aquaviva Picena för att testa lokalt vin. Rekommenderas varmt! http://www.tripadvisor.se/Tourism-g194895-San_Benedetto_Del_Tronto_Province_of_Ascoli_Piceno_Marche-Vacations.html
14 jan. 2015 16:32
Citerat från Aalmacarlsson:
Tack för svar! Nej jag har läst om att Italien inte har särskillt många fina stränder. Då jag själv har backpackat en del ensam i Asien så är jag rädd för att det ska bli en besvikelse. Har du själv varit på Sardinien? Vilken strand skulle du rekomendera? :)
Nej, inte än, men jag har kollat upp en del inför framtida resor. Det finns många fina runt om ön, men tycker de verkar finast i norr. T.ex. Cala Luna, San Teodoro, Cala Golotritzé och Cala Mariolu på östkusten, La Pelosa på västkusten och Tuerredda på sydkusten.
Av Desires
14 jan. 2015 17:52
Det finns mängder av fantastiskt fina stränder på Sardinien!

Den världsberömda James Bond-stranden ”la Pelosa” är otroligt vacker, där är det alltid proppfullt dessvärre, men den är häftig att se!

Nedan några av de fina stränder vi besökte när vi var där, på alla dessa var det också lite folk när vi var där i juli för några år sedan....
På nordvästkusten: Valledoria (1,4 mil sandstrand) Badesi, Platamona beach
Sedan finns också det vackra området vid Costa Paradiso - där stränderna omges av terracottafärgade stenformationer Överallt knallturkost fint havsvatten!
Många foton från Sardinien kan du se här http://www.desires.se/#post36

Södra Sardinien hann vi inte med den gången. Men befinner ni er där ska stranden Chia vara fantastisk! Det är en liten vacker oas som ligger ca 5 mil söder om huvudstaden Cagliari - äventyrliga vita sandstränder, kristallklart hav, klippor och ett rikt djurliv som bl.a. omfattar flamingos.
Av Mlin_b
19 jan. 2015 19:33
Hej!
Jag och min kille har exakt samma problem?!?! Vi ska vara borta i två veckor hade vi tänkt. Varav en på "badort". Ingen som har något mer förslag? Har kollat lite emellan Rom och Neapel finns ju lite men så svårt att veta vad som är bra. Har även kollat runt Amalfi. Kalabrien läste jag om. De ska tydligen va fint med hur tar man sig? Är de besvärligt långt?

Hoppas någon har en bra ide!
MVH
Malin
Av Malinst
19 jan. 2015 20:17
Hej!
Vi ska också till Rom och tänker sedan åka tåg ca 3 timmar söderut till ett område som heter Cilento, området är nationalpark och där finns många byar och små städer både uppe i bergen och utefter havet. Vi funderar på Santa Maria di Castellabate. Kolla även in området Palinuro och Marina di Camerota där det ser ut att finnas många fina badvikar och grottor. Grönt och bergigt och inte allför turistigt. Men än har vi inte varit där...
http://www.cilento-travel.com/en/cilento.html