Vart ska jag åka?

Av Suleman
26 apr. 2011 21:42
Visningar: 301
Jag kanske ska åka till Turkiet någon gång , men jag har ingen aning om vart!
Jag är inte för något ligga på stranden hela veckan alanya grejs.Så jag undrar , finns det någon ort som är turkisk? asså nån som är riktig med kultur? och jag skulle upskatta att resa till Van sjön (min katt är en turkisk van)så hur skaffar man derå? skulle va snäll om ni hörde av er!
Av Sussdb
9 mars 2012 22:36
Hejsan!

Jag har varit på långsemster i Turkiet under nästan 4 månader, men då var jag i de södra regionerna. Det är visserligen inte välorganiserat och lyxigt som att bo på någon av de välkönda turistorterna, men det var enormt spännande, annorlunda och energigivande att vara bland lokalbefolkningen i den by jag då bodde. Jag har tidigare varit gift med en turkisk man, som kommer från en fiskeby vid namn Cevlik, ligger ca 35 km utanför Antakya, i södra Turkiet.

Jag hade min trygghet och utgångspunkt i Cevlik, men reste runt i hela regionen, besökte platser som jag aldrig fått uppleva utan lokalbefolkningens goda vilja och öppna sinne. Jag var även i Syrien och reste runt, vilket jag kanske inte skulle rekommendera just idag. Det finns enormt mycket att se och uppleva i de södra regionerna av Turkiet, och oftast är det lite varmare där om man nu vill resa under vinterhalvåret.

Det är MYCKET billigare att semestra i dessa regioner, det är hotellkostnader runt 200:-/dygn och en lunch eller middag går att få runt 30:-, och då är den välsmakande, inhemsk och lagad med kärlek :)

Om du skulle ha vägarna förbi Antakya, så kom till "min" by Cevlik, och givitvis bo på det lilla pensionat jag och min f.d make har tillsammans. Om du vill veta mer så läs mer på min profil.

Hoppas du får en underbar semesterresa, och vart du än väljer att resa i Turkiet så är det en upplevelse, Turkiet är ett fantastiskt land.