Vart är bästa platserna för oss?

23 sep. 2013 19:55
Visningar: 285
Hej alla erfarna thailand resenärer. Blir aldrig besviken på era råd här så därför ber jag nu om era tids och idéer.

Jag och min pojkvän landar i Bangkok 4 december och stannar till 25 december. Det är tredje gången för mig som jag besöker Thailand och första gången för min pojkvän. Vi har tänkt oss att spendera sista två nätterna i Bangkok och resten av tiden vill vi åka runt och uppleva så mycket som möjligt. Vi är båda unga (18 och 21år) så vi vill uppleva det mesta. Vi behöver absolut inte ha några partyställen utan hellre fina lite mer orörda ställen. Vi båda älskar äventyr och utflykter så det är något vi önskar.
Vart ska vi åka?? Vart är era favoritställen?

Jag har besökt Koh Chang, Karon (Phuket), phi phi och Ao nang.
Av Marilcj
2 okt. 2013 09:50
Många åker o far kors igenom Thailand bara för att se så mycket som möjligt, istället för att verkligen koppla av, njuta av semestern, landet & varandra ;)

Ta er ner till Rayong, finns många trevliga små ställen utmed kusten, Koh Samet och det är inte så långt tillbaka till Bangkok! (ska själv på de hållet några dagar)

Eller nattbussen ner till Chumphon, färjan över till Koh Tao och ge sedan de 3 öarna några dagar var, då får ni allt från lugn till fullmoonparty, Koh Tao är en kanonö i mina ögon!
Går att flyga tillbaka till Bangkok men varför inte ta nattbussen, sova gott på den och ni slipper en övernattning.

I Bangkok kan jag rekomendera AsiaHotel Bangkok, bra, fräsch delvis nyrenoverat hotell m gångavstånd till SiamCenter o MBK och Skytrainstation direkt i anslutning till hotellet om man vill ta sig ut på annat och när man ska tillbaka till flyget är det bara en station m SkyTrain innan man är framme vid tåget till flygplatsen
2 okt. 2013 20:41
Tack för ditt svar! ska kolla upp hotellet i Bangkok, läst här att det är många som rekommenderar det. Läst mycket om koh Tao och öarna runt omkring men om jag förstått det rätt är det dåligt väder där under december? Lite regn gör mig inget så länge det inte tar över det fina vädret.
Av Marilcj
2 okt. 2013 22:26
Citerat från Sannaisabella:
Tack för ditt svar! ska kolla upp hotellet i Bangkok, läst här att det är många som rekommenderar det. Läst mycket om koh Tao och öarna runt omkring men om jag förstått det rätt är det dåligt väder där under december? Lite regn gör mig inget så länge det inte tar över det fina vädret.
Ingen fara med vädret på Koh Tao i dec, har bara varit där i dec och många från vårt Condo som tar avstickare på några dagar dit innan jul för lite omväxling o under 10 år har inget klagat över vädret där i dec.
6 okt. 2013 19:24
Vi har bestämt oss för att dra oss till Koh Tao. Tror ön kommer passa oss alldeles perfekt. Vi landar ju som sagt i Bangkok men tänker kanske att vi stannar där första natten eller på något annat ställe innan koh tao. Jag vill helst inte hoppa på en buss efter den långa flygningen. Vet du några fina platser påväg mot koh tao där vi kan stanna till någon natt eller två? :)
Av Marilcj
6 okt. 2013 20:38
Jag hade nog valt att ta nån natt i Bangkok bara eftersom ni ändå måste ta er fr flyget genom stan, sen nattbussen rätt ner till Chumphon, båtarna över till Koh Tao går fr 7-tiden på morgonen till 13 ca.
Sen kanske stannat till söder om Hua Hin, Khao Tao Beach el likn påvägen tillbaka, lång härlig strand o inte långt in till stan om man vill på marknader o likn.
Mest av praktiska själ med tanke på hur båtarna går