Vart åker vi i april

Av Mady
11 feb. 2011 09:24
Visningar: 992
Vi vill så gärna till Tahiland v 16,17 och 18.
Hade siktat in oss på Khao Lak men tydligen får vi då räkna med ostadigt och blåsigt väder=(

Tips önskas vart vi kan åka den tiden. Det gör inget om det kommer någon skur men ihållande dåligt väder klarar man sig ju utan.

Vi är en familj med barn från 4-15 år, vi vill sola, bada, äta gott, gärna komma iväg på någon snorkling. Kan tillägga att vi är glada om det är lugnt och stranden inte är översållade med strandförsäljare. Kommer någon är det okej

Hoppas någon kan svara med tips om ställe och gärna boende snabbt!
11 feb. 2011 10:54
Vi drar själva nu i april till Ao Nang och Koh Lanta - april är förvisso den varmaste månaden med temperatur uppåt +40C men det borde inte ha börjat blåsa...

"Songkran" - det thailändska nyåret - firas den 13-15 april och det är ungefär då vindarna vänder och det börjar blåsa söderifrån och regnandet börjar så sakteliga. Thailändarna firar ordentligt med bl a att spruta talkat & parfymerat vatten på varandra och framförallt turister! I maj brukar det blåsa ordentligt så då packar iallafall svenska Lanta Diver på Koh Lanta ihop och beger sig hemåt!

Ao Nang är fortfarande charmigt fast det börjar bli turistigt - här finns mycket att göra och öarna utanför är kanon! Koh Lanta är betydligt lugnare - kallas för "svenskön" - men det är generellt sett inte mycket turister där men de du träffar lär vara svenskar!

Det finns massor med info här på RG om både Ao Nang och Koh Lanta så använd sökfunktionen!

Vi bor på vårt favorithotell Royal Lanta på Klong Dao-stranden - bokas billigast via sawadee.com Även Lanta Diver fixar boende liksom Slow Down Lanta.
Av Mady
11 feb. 2011 13:15
tack för svar.
Känner lite sådär inför Lanta beroende på transfern dit är så lång. Har hittat bra biljetter till Phuket.

Vi kommer åka den 18/4 och hem 5/5. Kan tyvärr inte åka tidigare=(

Vi har varit på Bali och i Malaysia och haft en timmes störtskur per dag. Det är helt okej men är risken stor att det blir ihållande oväder och farliga underströmmar är det ju inte kul
Av Cina36
11 feb. 2011 16:49
Vi var på kohlanta förra året från den 13 april och två veckor framåt och vi hade super väder...jättevarmt och sol. Det regnade endast en em och en del sena kvällar inget som berörde alls småskurar som fort gick över. det var värre för vänner till oss som åkte i mars de hade regn i stort sett varge em från kl14 och då var det fädig solat=(

Vi åker igen och kommer att vara där hela april =)

Hoppas att ni får det underbart!!!!!
Av Yoppe
11 feb. 2011 18:40
Vädret är ju relativt stabilt i Thailand men som i år har det varit lite si sådär i jan och början av feb i vissa områden så det är alltid svårt att säga dessa månader brukar annars vara väldigt stabila.
Tittar på hur statistiken ser ut för phuket/krabi området ser den ut ungefär såhär:

Jan. Regnfria dag/ 27 nederbörd:35mm
Feb. Regnfria dag/ 26 nederbörd:28mm
Mars:Regnfria dag/ 28 nederbörd:66mm
April:Regnfria dag/26 nederbörd:150mm
I slutet av april drar regnperioden igång på allvar och man har så got som dagliga skurar med runt 300mm regn per månad det regnar ju dock inte hela dagarna.

Statistiskt sett är östsidan (hua hin/koh samui) stabilare i April med 27 regnfria dagar men bara 27mm regn.
Av Alfva
16 feb. 2011 11:46
Vi kommer nog att åka till Khao Lak i mitten på april några veckor. Vi var i Phuket under samma period 2007 och visst var det lite vindar, lite regn och ostadigt - men inte på något sätt så pass att semestern blev ens störd!
Eftersom vi anländer precis på Songkran har vi hittat flygbiljetter till Phuket och med ett barn i släptåg vill vi gärna slippa långa transfertider - så för oss blir Khao Lak perfekt!
I värsta fall får vi väl flytta på oss! :)
Av Mady
16 feb. 2011 12:02
Det är som för oss... Vilken strand har ni tänkt er vara på?
Vad jag förstått är det stora skillnader mellan stränderna med utbud och tillgänglighet.

Vi vill inte vara behov av taxi/tuktuk för att ta oss ut och äta...
Av Alfva
16 feb. 2011 15:21
Citerat från mady:
Det är som för oss... Vilken strand har ni tänkt er vara på?
Vad jag förstått är det stora skillnader mellan stränderna med utbud och tillgänglighet.

Vi vill inte vara behov av taxi/tuktuk för att ta oss ut och äta...
Jag har hittat Khaolak Laguna Resort (som finns i Fritidsresors utbud om du vill ha mer info) som ligger vid den stora Nan Thong stranden och har nära till allt eftersom det ändå börjar bli lite lågsäsong. De rummen kostar i vanliga fall en bit över 1000:-/natt men ligger nu på 359:- inkl frukost!
Vi gillar att ha det lugnt, men det får ändå finnas saker i närheten och det i kombination med priset, läget och lekparken på hotellet har vi nästan bestämt oss!
Av Susa60
24 feb. 2011 15:55
Hej!

Khao Lak är ett härligt ställe, mysig centrumgata med shopping och bra restauranger.
Vi bodde på Bhandari hotel, kan varmt rekommenderas. 10min promenad till centrumgata, 2min till stranden.
Vi var där i Feb 2010 så vädret kan jag inte kommentera. Titta gärna på mina bilder.

Vi kommer att åka till Koh Chang i Dec-Jan och där ska vara solsäkrare, tex Koh Samet har väl minst regndagar av alla öar.

Ha en skön semester!

MVH Susanne