Väntetid på Manila flygplats

Av Susmyh
11 juni 2016 09:22
Visningar: 846
Vi ska resa mellan Manila-Phuket. Hur lång väntetid skulle du rekommendera på Manilas flygplats?
11 juni 2016 20:46
Flygplatsen är lite annorlunda. Det är fyra flygplatser i en. Ska man från terminal 1 till 3 så kan det ta minst en timme i trafiken om man har otur. Det finns ingen väl fungerande transfer mellan terminalerna. Endast om du flyger med Philipines airline åker man inne på flygplatsen annars måste du ut i Manilatrafiken.
Ta reda på vilken terminal ni ska flyga till och sedan vilken terminal ni ska flyga ifrån. Är det samma terminal tar det lika lång tid som vid vilken flygplats som helst. Har dock hört skräckhistorier om köer på timmar i väntan på passkontroller och säkerhetskontroller. Jag tycker att flygplatsen har funkat bra när jag varit där. Jag har besökt terminal 2,3 och 4.
20 feb. 2017 12:54
Antar att ni redan klarat av er resa, men skriver ändå för att hjälpa andra. Från januari 2017 finns gratis shuffle-bussar mellan alla fyra terminalerna på Ninoy Aquino (Manilas flygplats). Avgår varje halvtimma och kör mestadels innanför stängslet. I övrigt kan man väl säga att Ninoy Aquino är en urtråkig flygplats med få restauranger och affärer, så det är inget ställe man vill vistas på alltför länge, trots att den nyligen fräschats upp :)