Flygplatspersonal Manila planterar ammunition i bagage - hur agera?

9 jan. 2016 20:32
Visningar: 383
Hej,

vi ska flyga till Manila i mars och jag har blivit varnad för att personal på flygplatsen planterar ammunition i bagaget och sedan kräver en på pengar. Vi kommer att ta inrikesflyg från Ninoy dagen efter. Hur ska man agera för att försvåra för dem? Plasta in bagage som ska checkas in kan man ju göra, men hur gör man med handbagaget? Vi kommer att ha laptop och ipad med. Hur ska man agera om de nu lyckas plantera ammunition i vårt bagage? Är som ni förstår rätt orolig över just detta. Ska kanske bagaget vara inplastat även vid ankomst till Manila?

Någon som nyligen varit där och kan komma råd och tips?

Med vänlig hälsning
Annelie
Av Sanook
10 jan. 2016 08:51
En gång när jag landat på Ninoy Aquino, hade hämtat mitt bagage, passerat tullen och skulle ta en taxi då kom en sliskig man fram till mig i mörkret och påstod att han var en tulltjänsteman och ville se mitt pass igen.
När jag "tvingades" tillbaka in till tullen igen och de påstod att jag liknade en ökänd schweizisk knarksmugglare, blev jag orolig och började fundera på om någon lyckats plantera droger i mitt bagage..
Skylten med texten "Death penalty for drug traffickers" spädde väl på effekten lite..
Lyckligtvis var det inte en blåsning och de släppte mig ganska snart.

Inplastat bagage och begära vittnen vid ev. bagage-genomsökning tipsar cnn om.
http://cnnphilippines.com/news/2015/11/02/How-to-avoid-being-a-victim-of-tanim-bala-laglag-bala-scam-airport-extortion-scheme.html