Uppdateringar på diskussioner

Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
15 mars 2012 16:36
Visningar: 109
I arbetet med att förbättra forumet har vi gjort några små uppdateringar på diskussioner, bl a:

* Flyttat ur "Reskompis" och "Feedback på sajten" till egna flikar
* Visar förslag på populära resmål och ämnen
* Bättre relevans och synonymer

Kom gärna med feedback eller frågor om något är oklart.

Vänliga hälsningar
Tomas
16 mars 2012 09:47
Hej!
Jag tycker det är bra att ni brutit ut de tre. Första tanken var väl "var tog alla andra kategorier vägen?" men det funkar nog. Lite ovant i början bara.

Nu funkar det ju dessutom bättre att söka på land, så att man inte måste börja om som förut. (när man valde land och sedan kategori)

Skall testa sökfunktionen. Jag har ju tidigare haft synpunkter på vad den egentligen söker på eftersom man inte alltid får träff på ord som man vet existerar.
16 mars 2012 09:52
Jajamensan! Alla ord jag förut inte fått träff på funkar nu perfekt när man söker på bilder!
Det tackar jag för!! :)

Men när man skapar ett resealbum har man möjlighet att lägga in sökord. Dessa fungerar inte alls att söka på.

Jag har på följande album lagt in Malta, Hilton som sökord.
.
http://www.reseguiden.se/forum/resor/malta-2011-5244
.
Det kommer inte upp på sökordet Hilton.
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
16 mars 2012 10:47
Tack för svaren.

Nu gällde uppdateringarna i första hand diskussioner, men jag har tagit bort "sökorden" i resealbum för det har varit lite otydligt syfte för besökarna, så man får ange i rubrik och beskrivning så gott som möjligt vad albumet handlar om.
16 mars 2012 11:30
Aha, OK.

Bra att veta. Tack.

Men det kan ju vara bra att veta att sökningen även gällande bilder nu fungerar (för den har jag kommenterat förr som du kanske minns :) )
Av Annl
20 mars 2012 23:50
Hej,

Jag kan tycka att det är lite synd att "resa med barn" inte har en egen flik då det ju är specifika frågeställningar som berörs där och att det är lättare att hitta dessa om det finns en egen flik.
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
22 mars 2012 16:13
Jag förstår att frågeställningar kring resa med barn är vanligt men det var inte helt lätt att avgöra vilka kategorier som skulle ha en egen flik, ofta ställs flera frågor i samma diskussion. För att få något likvärdigt i nuläget så får man helt enkelt söka "barn" i fritextrutan eller klicka på barn-länken om den dyker upp under en geografisk sökning.
28 mars 2012 20:56
Hej!
Jag upptäckte precis dessa flikar och det tycker jag var en bra idé, samtidigt blev jag förvånad att jag inte har sett dom tidigare. Kanske borde dom var tydligare?

Sedan har jag ett annat förslag/undran. Jag har uppmärksammat vid flera inlägg i forumet att det ibland kommer svar på inlägget/frågan väldigt lång tid efter att frågan ställdes, ibland har det gått mer än ett år och i många fall kanske det nya svaret är helt irrelevant för det man har frågat om har redan skett. Jag hoppas att du förstår vad jag menar. Jag skulle önska att datumet när inlägget skapades ska vara tydligare.

//Ellismellis
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
2 apr. 2012 15:17
Vi har också noterat detta problem och för ett tag sedan förtydligat när man svarar en gammal tråd med att informera med ett antal punkter i en rödmarkerad ruta så att man inte bör missa detta.
9 maj 2012 09:19
Hej!

Är det möjligt att lägga in landlöst alternativ i filtreringen?
D v s att det bland länderna finns ett "Ospec land"

De inlägg som inte är landspecade går inte att söka fram utan att söka på ett ord, vilket gör att de väldigt snabbt försvinner i bruset och inte går att hitta om man inte känner till dem och vad som diskuterades.

//Tvåöra
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
9 maj 2012 10:06
Hej Nisse2ears!

Jag har lagt till Övrigt i landslistan.

Tyvärr så hamnar sådana trådar lite i skymundan iom att systemet oftar prioriterar landsspecifika diskussioner för relevansens skull när man söker.

Fixar inom kort så det går att välja världsdel när man lägger upp en ny tråd.