Turket eller Kroatien i oktober & all inclusive eller inte????

Av Linzan
30 aug. 2011 15:54
Visningar: 2664
Vi är 2 tjejer (40-50) som planerar åka till sol & värme under 1a hälften av oktober, ingen av oss har varit i varken Kroatien eller Turkiet så de länderna står på vår önskelista...Är det mer solsäkert i ngt av länderna vid den tidpunkten?

Vi är främst ute efter massor av god mat, härliga stränder, fina miljöer & sol förstås...hålligång är inte nödvändigt då vi vill ladda batterierna inför vintern. Vi bor gärna direkt vid stranden & tar tacksamt emot tips om bra boende & vilket resmål som kan tänkas bäst. Vad gäller Turkiet pratas det ju om all inclusive eller inte, får man den genuina maten o vilken standard hålls eller ska man hålla sig till restauranger & satsa på lgh-hotell? Det är inte supernödvändigt att hålla stram budget....

Tacksam för tips & idéer :)
14 sep. 2011 22:56
Hej hej.
Jag har aldrig varit i Kroatien men kan tänka mig att det är otroligt fint där. Själv ska jag åka till Alanya, Turkiet, två veckor i slutet av september. Där är det alltid solsäkert och de har fantastiskt god mat i Turkiet så det kan jag varmt rekommendera.

Är det så att ni ännu inte bokat resa o beslutar er för att åka till Alanya får ni gärna höra av er då jag reser själv och önskar middagssällskap nån kväll.

Hoppas ni hittar en trevlig resa och att ni blir nöjda..
14 sep. 2011 22:57
ps i Turkiet skulle jag inte rekommendera all inclusive om ni inte tänker boka 5 stjärniga hotell. Många restauranger håller hög klass till ett mkt förmånligt pris. ds
Av Ales
15 sep. 2011 21:22
Hej,
Vi brukar åka till Kroatien men främst under sommarmånaderna. Oktober kan vara väldigt kallt i Kroatien, och är ni ute efter sol och bad så kan jag bara rekommendera Turkiet.
Och även om det står att det är badsäsong mellan maj och oktober så stämmer inte det med vattentemperatur.

Hoppas ni får en underbar resa!
Leila
Av Desires
17 sep. 2011 12:35
Ni ska nog helst välja Turkiet, tror vädret är säkrare där i oktober. All inclusive är väl OK i Turkiet, de har god mat. Själv gillar jag inte all inclusive, men just i Turkiet är enda gången vi haft all inclusive, och det var helt OK, även om jag alltid tycker det är mycket mysigare att finna ut egna små trevliga restauranger på orten man befinner sig, det är halva nöjet på kvällarna.
Har varit mycket i Kroatien och älskar landet och deras öar med fina medeltidsstäder. Men jag tror ni är ute efter sandstränder och värme, nog bäst med Turkiet i det avseendet också, det finns inte mycket sandstränder i Kroatien, men underbart kristallblått turkost vatten är det. Men där fixar vi alltid boende (privata lägenheter är bäst där) och flyg själva.
Hoppas ni hittar något bra resmål!