Turistvisum

28 apr. 2015 12:27
Visningar: 311
Jag har kollat gamla trådar här och läst på http://www.immi.gov.au/Pages/Welcome.aspx. Men för att dubbelkolla med alla erfarna resenärer här så vill jag veta vilket"visum"jag behöver för att vara en månad som turist i Australien i sommar.
28 apr. 2015 17:40
Tack för svaret Floridasidan,en sak till som jag inte fattar är: Jag for endast använda bokstäverna a-z i ansökan,heter Ström i efternamn. Ska jag skriva Strom eller Stroem i ansökan?
28 apr. 2015 19:51
Skriv "Stroem" för när man i check in "swipar" passet så registreras det som oe eftersom det är så det står i den maskinläsbara delen längst ner. Då matchas det rätt med ditt visum.
29 apr. 2015 00:27
Tack Marie78,nu kan jag fortsätta planeringen av sommarens rundresa.
Av Ziesta
30 apr. 2015 16:44
Det kan också vara bra att tänka på att det står samma på visumet och flygbiljetten. Jag har fastnat en gång i Singapore på vägen till Australien, på grund av att det inte överensstämde.. Jag har för mig att det stod "oe" och "ae" på visumet och o och a på biljetten. Det stämde ju inte överens när de jämförde personen som hade fått visum och personen som stod på biljetten. Efter en timmes förvirring med samtal hit och dit löste det sig genom att de avbokade min flygbiljett och bokade om den i samma namn som visumet..

Vad mycket enklare det hade varit om man inte haft namn med specialtecken.. :-)

Hoppas du får en trevlig resa! :-)