Transport och boende

25 aug. 2012 16:57
Visningar: 807
Hej
Jag och min man ska åka till Kambodja (se Angkor Wat) / Vietnam i december. Flyger till Bangkok.

1. Vilket är den bästa resväg till templet fån bangkok??

2, Boende, kan man boka på plats eller boka via nätet innan. Kom med tips var man kan bo ( bra boende) :-) Vad ska man tänka på när man är i Kambodja ?

3, Båtluffa i Kambodja är det bra? Och var ska man åka?

4. Vi ska sedan till Vietnam Hanoi med flyg (Där vi har boende). Funderar på att åka ner i landet. Behöver tips på bra stränder snorkling boende (bra boende)

Hälsningar Sofia och Andreas / Göteborg
Av Hawaii
25 aug. 2012 18:28
Har själv inte varit i Kambodja, men skall till Angkor Wat om ett par veckor så har läst och undersökt en hel del. Från Bangkok (BKK) till Siem Reap (REP), som ligger precis intill Angkor Wat, har du tydligen bara 2 alternativ:

1 - att flyga (70 minuter) och i så fall bara ETT flygbolag som trafikerar den sträckan: Bangkok Airways. Eftersom de i princip har monopol har de också höga priser. Vi betalar c:a US$370 för en retur BKK-REP-BKK, och det är tydligen ett "special pris"!

2 - landvägen.

Det finns tydligen en enorm massa hotell i Siem Reap. Beror helt på hur mycket du är villig att betala.
Av Bengtar
25 aug. 2012 22:36
Det är ej optimalt att åka till Siem Reap via Bangkok. Ta Kuala Lumpur som språngbräda i stället. Sen flyger du in till Siem Reap med AirAsia. Mycket bättre och tydligt billigare. Själv bodde jag på Soria Moria, vilket för min del var en fullträff. Reste i tempelområdet med Mr Roth, suveränt. Han var knuten till det hotellet.
Här en biskrivning av min resa;http://www.reseguiden.se/forum/resor/siem-reap-med-angkor-4354
Ha det så kul!
Bengt
26 aug. 2012 15:15
Tack snälla ni för tips!! Ska börja kolla flygbiljett på en gång.
Ha det gött/Sofia och Andreas