Hotell i phnom penh

Av Ronnsan
8 jan. 2012 19:22
Visningar: 825
Vore tacksam att få lite tips på boende i phnom penh, (känns som en djungel att välja...)
8 jan. 2012 19:36
Vill man ha det bekvämt så är Sofitel Phnom Penh det självklara valet. Om man vill bo lite fransk-kolonialt är Raffles Le Royal förstahandsvalet (men väldigt dyrt). Ett tredje alternativ är The Pavilion som är ett riktigt prisvärt och fräscht boutiquehotell som ligger rätt centralt.
Av Ronnsan
8 jan. 2012 19:42
Tack för tipsen, ska kolla in dessa hotell på en gång!
31 aug. 2013 09:15
Gammal tråd men jag svarar ändå. Jag och en polare bodde på ett ställe som hette "The Mad monkey".

Riktigt trevligt ställe. Rimligt pris, inte världens lyxigaste men helt klart värt priset (tror att det låg på +- en hundring för ett eget rum. Vill man bo med andra människor så är det ungefär en femtiolapp.

Ägaren anställer tydligen huvudsakligen utsatta barn som som behöver hjälp att komma upp ur skiten. Tydligen med riktigt bra vilkor dessutom (sjukvård, boende, mat och sådant som vi västerlänningar ofta tar för givet). Det märks verkligen på stämningen att det är nöjd personal. Så skojfriska människor ser man sällan. Bra och snabb service dessutom.

Stora sköna sängar. Rent och fräscht till skillnad ifrån vissa andra ställen med en högre prisklass där man kan hitta kackelackor och andra nya kompisar inne på toaletten (eller till och med i sängen om man har otur).

God stämming i baren med olika aktiviteter och annat mysigt. "Restaurangdelen" av hotellet är lite mer av ett party ställe så jag skulle nog hellre boka ett rum på "receptionssidan" om barnen följer med på resan.

För övrigt var restaurangen värd att kolla in. Bra käk som tillagas "a la minut" och är fräscht. Skönt att slippa spendera resten av resan på dasslocket på grund av att gatukäket legat ljummet i någon timme.

Summa sumarum så är stället ett överlag riktigt prisvärt ställe. Rekommenderar det.