Toscana 4 heldagar, tips på bilrutt

15 okt. 2016 13:43
Visningar: 930
Jag och min sambo ska åka en långhelg i slutet av oktober, vi landar i Florens sent onsdag kväll och åker hem från samma ort sent söndag. När vi semestrar älskar vi att hyra bil, se lantbruk och promenera i naturen. Vi är inte konstintresserade. Vad är rimlig rutt att planera? Någon som har vart på bra agroturismboende. Är det för kallt för att bada om det är bra väder? Finns de fler varma källor än saturina? Är de dumt att tro att man ska hinna besöka någon av de 5 små byarna i Cinque Terre när man bara har 4 heldagar? Bäst att ha samma boende och utgå ifrån eller åka runt på olika? Massa frågor och kanske har någon av er bra tips. Tacksam för alla råd.
Av Emolis
16 okt. 2016 15:54
Vi gjorde en liknande resa i somras, började med fyra dagar i Cinque Terre och hyrde sen bil och tillbringade ytterligare fyra dagar i Toscana innan vi avslutade i Pisa. Jag tror det blir lite tight att hinna med Cinque Terre om ni bara har en långhelg, det tar en resdag bara att förflytta sig dit.
Vi bodde på lantgården Le Bilodole i Cincelli utanför staden Arezzo. Helt underbar omgivning! På dagarna körde vi runt i bl a Chianti och Chiaradistrikten, vi besökte medeltidsbyn San Gimignano och även Arezzo är väl värt ett besök. Sienna kanske, staden sägs vara fin, vi hoppade dock över ett besök då vi inte är alltför stadsintresserade. Vi körde även till San Marino, underbara små vägar uppe i bergen för att komma dit. Personligen passade det oss bra att ha samma boende och göra dagsutflykter, men vi reste med tre äldre barn.
Av Linn89
18 aug. 2019 11:50
Planerar en tjejresa till Toscana i början av oktober och har liknande frågor kring rutt osv som er.

Vi flyger till Pisa och stannar en vecka. Förstår att hyrbil är smidigaste sättet att ta sig runt, men ingen av oss vill köra så det måste bli lokaltrafik och ev taxi/cykel vid kortare avstånd. Erfarenhet av lokaltrafiken?

Vi är intresserade av lantbruk, natur, stad, kultur, konst och god mat. Vi siktar på att ev besöka: Pisa, Florens, Siena, Lucca, La Spezia, gärna en vingård med närhet till någon av dessa orter.

Låter det rimligt att hinna med under en vecka? Missar vi något man bara "måste" besöka i Toscana?

Hade gärna besökt Cinque Terre men tror det blir svårt att hinna utan bil?

Kunde ni bada under er resa i oktober? Var?

Hittade ni några varma källor i närheten?

Hur var vädret? Behöver man ta med varma kläder, såsom långbyxa/tröja/jacka?

Tips på agroturismboende?

Bäst att ha samma boende och utgå ifrån (vilken ort bör man utgå i från i så fall?) eller åka runt på olika?

Även hört att det ska vara fint att cykla i Toscana, erfarenheter?

Tacksam för alla tips och råd!