Tips på utflykter i Bali

17 jan. 2014 10:19
Visningar: 2874
Hej!
Vi ska åka till Bali i tre veckor i höst och undrar om ni har några bra tips på utflykter på Bali? Vi har hört talas lite om Ubud, men inte så mycket mer.
Sen funderar vi på att bo ett tag ute på Nusa Lembongan och tar gärna emot tips på bra restauranger och även utflykter.
Sen skulle vi även gärna ta emot tips på bra dyk- och snorklingsplatser och även dykaffärer.
Vi kommer inte att åka så mycket längre bort utan kommer troligtvis att hålla oss till Bali och då Lembongan.

Tacksam för alla tips och råd.
17 jan. 2014 14:55
Ubud är en härlig stad. Visst är mycket uppbyggt på turism men ändå mer lugnt och mer genuint än t ex Kuta.... Jag skulle säga att man behöver ett par dagar i Ubud, för att strosa omkring och hinna se staden och dess omgivningar. Väldigt mysigt och vackert, även om solen också har sina fläckar. Ubud är nog den plats jag gillar mest på och runt Bali.

Lembongan har otrolig dykning! Fantastiska koraller och rikt fiskliv. Lembongan är betydligt mindre uppbyggt på turism än andra öar runt Bali som tex Gili, och det finns en hel del mer att se. Stor ö som inrymmer mangroveskog, palmskogar, många divespots, lugnt och lite billigare. Hyr en moppe och åk över bron till närliggande Nusa Ceningan. Rekommenderar Jennys place som är en mysig resort med enstaka bungalows med magnifik utsikt nerför klipporna och härlig familjär stämning. Ligger lite avsides på Ceningan men är definitivt värt en natt. På Lembongan dök vi med Lembongan Dive, de var så hjälpsamma att vi en dag fick en privat dykbåt då de egentligen var fullbokade :)

Jag med sällskap hyrde en minibuss + chaffis som körde oss precis dit vi ville (blev en tur från Kuta och rakt norrut genom berg och snirkliga vägar, upp till Lovina, förbi vulkanen Mount Agung och ner till Ubud, sedan båt över till Gili > Lembongan > Sanur)... resan med buss varade 5 dagar och kostade 900.000rp/person, då var alla båtturer inkluderade. Bättre pris kan man tveksamt få. Chaffisen körde oss precis vart vi ville. "Vi vill dricka kopi luwak, vet du nåt ställe?" 10 minuter senare stannade han till på ett ställe där vi fick världens rundvisning i hur kaffet tillverkas, smakprov av allt från kaffe till te och färsk kakaofrukt... badade i heliga källor, var på delfinsafari i Lovina (sådär....), lunch med utsikt över Mount Agung, undvek tråkiga tempel, djungeltrekkade och badade i häftiga vattenfall.

Researrangörer finns överallt i områden kring Kuta. De är otroligt hjälpsamma med att ordna en bra resa för ett bra pris. Gå runt till olika arrangörer för att höra om vem som har bäst pris, för det skiljer enormt och ni kan pruta VÄLDIGT mycket. Vi hade nog bara tur som fick vår resa så otroligt billigt (jämförelsevis brukar de vilja ha ca 400.000 för taxi+båt över till Gili!!).

Gili är ganska tråkigt, häftigt om ni vill dyka med enorma sköldpaddor men i överlag ingen upplevelse i övrigt. Hamnar ni ändå där, rekommenderar jag att dyka med Trawangan Dive.

Längst nere i söder finns Uluwatu som är ett surfställe men ändå värt ett besök... vackert. Kolla upp det.
19 jan. 2014 11:02
Hej Pingulou!
Tusen tack för jättebra tips :)
Nu har vi bokat resan och ser fram emot en fantastisk resa speciellt efter att ha läst dina tips. Vi ska troligtvis bo en vecka i Sanur, några nätter i Ubud och sen på Lembongan. Så har ni fler tips på bra och mysiga restauranger, stränder, utflykter mm att dela med er, så blir vi mer än glada :)

God fortsättning och hoppas att du får ett härligt år med kanske fler spännande resor.