Tips på avstickare från Koh Lanta

17 dec. 2009 10:55
Visningar: 460
Hej,
vi har bokat boende på Koh Lanta, men kommer ha ett upphåll på en natt, kan ev förlägna till två, då det är fullt på resortet där vi bor. vi tänkte passa på att ta en avstickare till en annan ö, eller kanske fastlandet??

Vad rekommenderar ni? Vi reser med småbarn, men det kunde vara spännande att bo i djungel/tält/upp iträd, som en kul utflykt. Vi bor i bunga vid stranden på Koh Lanta, så det behöver inte vara same-same-but-different... :)

vad ska vi inte missa? Vi kommer till Lipe/Boulon (har itne bestämt mig ännu, men lutar åt Boulon) för 4-5 dgr, och sedan till Lanta, för 2x1 vecka. Kanske är dessa lugan ställen och kanske då att vi tar till fastlandet för lite "action". eller???
Av Ewa_h
17 dec. 2009 14:13
Hej,

Vi brukar alltid åka en sväng (2-3 dagar) till Phuket (Karon beach) och shoppa av oss lite och titta på allt "ståhej" runt om kring, men sen långtar vi tillbaka till lugna och härliga Lanta.
Krabi (Ao nang) har vi oxå besökt men det tilltalade oss inte lika mycket. Men jag har hört att båtturerna ut till öarna utanför Krabi är fantastiska.
17 dec. 2009 14:52
Glöm fastlandet - det tar 2-4 timmar (inklusive två färjor) till Ao Nang!

Ta hellre färjan eller speedboat från byn Ban Saladan (Koh Lanta) till Koh Ngai eller Koh Muuk - där är det lite av Robison Crusoe-känsla.

Kolla in öarna här http://www.andaman-island-hopping.com/islands/ngai.htm Du får en jättebra översikt vilka resorts som finns och var färjan stannar på ön (öarna). Hotellet brukar kunna hjälpa till med transport ex boka speedboat. Det går även att googla info om färjetider ex http://www.kohlipethailand.com/ferries.php
17 dec. 2009 19:56
Phuket ska vi till precis innan vi åker till Chiang Mai, så jag tror inte vi åker en gång till, dessutom är det lite struligt att resa en hel dag, elelr har ni ett annat sätt? båten går ju annars via PP och man reser från 10 till 18...

Koh Muuk och Koh Ngai, låter intressant, men när jag söker hittar jag bara tjusiga resort. Inte direkt den spännande utflykt jag hade tänkt mig... har du några länk-tips? de sidor jag har erbjuder två boenden på Muuk.

Vad tror ni alla om Koh Yum?? Där kan vi få bo i trädtoppen i djungeln. :) det låter väl spännande för en 3 och 5 åring. :)
21 dec. 2009 10:21
Har aldrig varit på Koh Yum så jag kan inte svara dig! Kanske någon annan här på Reseguiden känner till ön?

Jag vet att du kan övernatta i medhavd hängmatta på Koh Rok. På Koh Rok finns det vilda varaner och viltvårdare som övervakar djuren och ön saknar restaurang och hotell. Från Koh Lanta kan du ta speedboat till Koh Rok.

Jag vill gärna ha det hyfsat 'välordnat' i Thailand med 3-4 stjärniga hotell med AC!!!
Av Sej
21 dec. 2009 19:33
Om du bara har en eller två nätter på dig och vill ha litet action är det nog Phuket som gäller annars blir det nog bara resa hela den tid du har på dig. Passa dig för Kata bara. Där får man knappt tag i en solstol på stranden p.g.a, alla människor som av någon anledning vill bo där.
21 dec. 2009 19:56
Citerat från sej:
Om du bara har en eller två nätter på dig och vill ha litet action är det nog Phuket som gäller annars blir det nog bara resa hela den tid du har på dig. Passa dig för Kata bara. Där får man knappt tag i en solstol på stranden p.g.a, alla människor som av någon anledning vill bo där.
Om ni ändå vill till Kata, och vara på Kata stranden som är mycket bra för barnfamiljer.
Så brukar det ofta vara gått om solstolar ju längre åt höger man går.
Dom flesta går bara rakt ner till stranden och lägger sig, dessutom längst ner till höger har du även en enkel mysig retaurang.

Mvh/Siam