Tips i Piemonte, rivieran och Cinque Terre?

Av Maria71
8 apr. 2010 20:52
Visningar: 3207
Tänker utforska Italien, Piemonte och italienska rivieran med bil i sommar. Cinque Terre är ett mål. Ska man bo i någon av dessa byar eller är det bättre att bo utanför och sedan ta tåg dit? Boende och rekommendationer på sevrärda platser i Piemonte och på Italienska rivieran i övrigt? Besök på vingårdar står också på programmet.

Tack på förhand!
Maria
9 apr. 2010 16:50
När vi var på bilsemester i norra Italien 2003 campade vi. Då i Levanto som ligger strax norr om Cinque Terre. Sedan åkte vi tåg och vandrade mellan byarna. Men vi känner oss inte nöjda med detta. Nästa gång skall vi definitivt bo i åtminstone 1-2 av byarna för att få kvällsmyset. Kolla in mitt resealbum från den resan. Länk nedan. Bl a besökte vi en svenskägd vingård i Toscana, Terreno. Ca 1 km norr om byn Greve di Chianti. Men ni kommer kanske inte dit?

Hursomhelst lite tips i resealbumet:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/bilsemester-tyskland-italien-frankrike-196

Googla på Cinque Terre så hittar du massor med länkar. Bl a till bra boenden.

Lycka till med planeringen!
9 apr. 2010 19:15
Var på bussresa med Scandorama i höstas. Vi bodde i Acqui Therme en gammal stad med en hälsokälla och gjorde utflykter därifrån till Cinque Terre. Vernazza är en trevlig by och därifrån kan ni gå eller åka tåg till de övriga byarna. Det finns en norsk vingård, Cascina Desderi som Roald och Trond Malmer har och de guidar runt på gården och har vinprovning. Den ligger öster om Asti. Besök också Alba en fin gammal stad.
13 apr. 2010 10:56
Jag bodde mitt på torget i Vernazza för 50 Euro per natt. Albergo Barbara, hette det. Spenderade fem nätter där och besökte alla fem byar samt Portovenere, Lerici, St Margeritha Ligure och Portofino. Fantastiska platser allihopa. Rekommenderar det verkligen.
På denna resa var jag också i San Remo som är trevligt, men inte lika trevligt som Cinque Terre.