Amalfi, Cinque Terre eller...?

20 feb. 2019 13:39
Visningar: 1176
Hej!

Vi är två tjejkompisar som funderar på att åka två veckor till Italien i sommar och resa runt med tåg. Vi har tidigare varit i Rom, San Remo och Venedig. Vi har bland annat kollat på södra Italien med Amalfikusten och Sicilien men är också lite sugna på Cinque Terre, Florens och Gardasjön lite längre norrut.

Finns det någon här som gjort liknande resor som kan ge tips? Vad är att föredra? De norra eller södra delarna? Är det smidigt att ta sig fram med tåg?

Vi söker sol och bad, god mat, vackra vyer och helst inte allt för mycket turister (om möjligt).

Alla tips om Italien överlag är guld värda!
21 feb. 2019 19:57
Hej,

Jag var och vandrade i Cinque Terre i maj förra året och kan inte annat än rekommendera, den ena vyn vackrare än den andra. Redan då var det rätt varmt och vandringen var inte alltid den lättaste, men det var värt varenda svettdroppe. Det enda vi önskade var varmare vatten så att man kunde ta sig ett dopp i byarna och det lär du ju kunna göra under sommarn ;) Men det är Italien vi pratar om och om du ska dit under sommarn så får man räkna med en del turister.

I norra delen är det supersmidigt med tåg.

Oavsett vad ni väljer, så kan det inte bli fel... foccaceria och gelateria finns nog överallt :)
Av Alexxx
23 apr. 2019 07:39
Det är väldigt smidigt att resa med tåg i Italien :) Alla resmål som du skrivit är dock ganska populära på sommaren, men det är trevligt att åka dit iallafall. Cinque Terre, Florens och Gardasjön skulle ni kunna kombinera i en, men ni kan också kombinera exempelvis Cinque Terre, Florens och Amalfikusten.

Som Natehrndal skriver, så är det svårt att bli fel då alla resmålen är värda ett besök. För Sol och Bad skulle jag nog välja neråt Amalfikusten och Sicilien.

Har skrivit massor av tips här :)

Cinque Terre tips - https://www.swedishnomad.com/sv/resa-till-cinque-terre-italien/
Amalfikusten - https://www.swedishnomad.com/sv/amalfikusten/
Gardasjön - https://www.swedishnomad.com/sv/gardasjon/