Tips i Istrien

Av Cederlf
2 maj 2011 12:57
Visningar: 6007
VI är ett par som åker till Kroatien drygt 2 veckor i början av augusti. VI var i Zadar, Dugi Otok, Biograd mm förra året o blev helt frälsta i Kroatien. Den här gången har vi tänkt oss Istrien.

Vi har bokat flyg till Pula o har tänkt oss tre nätter där, eller är det så bra att vi ska stanna längre? Därefter är planen att åka norrut o stanna på ett ställe i en vecka, frågan är bara vart, Umag, Novigrad eller Rovinj? Vi söker ett mysigt ställe o åker för att koppla av med sol o bad, restaurang -o cafébesök. Gärna om det går att göra dagsutflyker till när liggande badöar eller andra charmiga närliggande platser. VI reser sedan hem från Rijeka o frågan är om vi ska stanna där ett tag eller besöka ön Krk, Cres eller Losinj. Tacksam för alla tips vi kan få på fina platser som kan va värt ett besök! Vi vill inte hatta runt för mycket men kan tänka oss att bo på 3-4 ställen.

Tar gärna emot tips på bra sajter för boende. Eftersom vi reser i högsäsong är det väl bäst att boka upp boendet innan?

/Anna
5 maj 2011 20:53
Hej!

Vi åkte för ett par år till Istrien och jag tror inte att ni blir besvikna. Pula är iofs ok, men inte alls som Rovinj - givetvis måste ni välja Rovinj! Allt ni söker finns där - gammalt och nytt, caféer och restauranger, hög mysighetsfaktor i gamla stan, bra med dagsutfllykter och fullt med närliggande badöar. Men inget slår att bo i gamla stan, ta på sig baddräkten, leta sig fram mellan två hus tjugo meter bort och PLASK! i böljan den blå. Magiskt.

Vi valde att inte stanna i Rijeka utan att åka direkt till Krk, men jag antar att det är en smaksak. Från Krk kan man via båt hitta många mer eller mindre ensliga badvikar och det kändes skönt som kontrast till de förhållandevis fullbelagda stränderna på Krk.

Jag vill gärna också tipsa om de små städer och samhällen inåt landet som vi besökte i Istrien - speciellt Hum. i vårt resealbum hittar ni kanske fler ställen - trevlig resa: Kroatien är verkligen fantastiskt!

http://www.reseguiden.se/forum/resor/istrien-134

Angåeden boendet så kan jag väl säga som så att vi var där de 3 första veckorna i augusti och vi hade inte bokat en enda natt i förväg eftersom jag gärna vill se rummet jag ska sova i innan jag bestämmer mig.Vi besökte en rumsförmedling, fick se ett par alternativ, kikade på ett par rum och bestämde oss efter det. Vi gjorde på samma sätt i Pula, Krk och Rovinj och var väldigt nöjda varje gång. Vad som däremot kan vara bra att känna till, är att den italienska helgdagen Ferragosto infaller den 15 augusti och resulterar i en massinvasion av turister till Istrien. Om man vill äta på restaurang i te x Rovinj bör man tom boka bord för att vara helt säker på att få äta alls... Det är möjligt att det är på samma sätt för hotellrum, så det kan ju vara på sin plats att se till att ha allt bokat och klart inför åtminstone den 15e och framåt ifall man tänkte åka vidare i just den vevan.

Trevlig resa och kom ihåg att lägga upp era bilder och dela med er av era smultronkorn!

//BL

/BL
Av Johu
8 juni 2011 16:52
Hej,
Vi, 2 vuxna och två tonårstjejer, tänkte åka till Istrien en vecka i juli, antagligen v.29. Vi vet inte riktigt vart ännu, men antagligen Rovinj, Pula eller Rabac.. eller nåt annat :) Lite inne på Krk också.

Är det enkelt att få tag i lägenheter även i dessa turistorter när man kommer ner, eller bör man förboka?

Om nån kan bestämma för oss var vi ska bo, så vore det ju bra.. :)