Lång weekend nära Rijeka, tips? (Istrien, Kvarner)

Av Noora
5 apr. 2011 12:01
Visningar: 2946
Hej alla med kunskap om Kroatien!

Nu när Ryanair börjar flyga från Skavsta till Rijeka i Kroatien, blir det nog flera som vill ha tips om områderna Istrien och Kvarner!

Jag och sambon ska resa till Rijeka över påsk, vi är alltså där från fredagmorgon till måndagkväll. Men var i området ska man helst bo? Jag drömmer om en mysig stad vid havet med trevliga restauranger, en stad där det är trevligt att promenera och njuta av en lång weekend.

De som ska dit under sommarmånaderna är säkert också intresserade av tips om fina stränder! (I sluten av april är nog Medelhavet för kall för bad, tyvärr.)

Eftersom vi ska vara där så kort tid skulle det nog vara bäst att stanna nånstans ganska nära Rijeka, kanske max en timme med en buss. Vad rekommenderar ni och varför? Jag har googlat lite och funderar just nu mellan Rijeka, Opatija, Crikvenica, Krk och Baska, men det finns säkert ännu flera fina ställen att välja mellan! :)
18 feb. 2014 14:04
Hej,

Hur var Reijka i april? Hittade du något bra ställe att bo på?

Har någon annan något tips här? :)
18 feb. 2014 15:54
Kroatien är underbart på våren!
Själva Rijeka som stad är väl kanske inte så "rolig", men det finns många fina ställen att upptäcka på vårkanten. Vad är du/ni ute efter ? Blir lättare att veta vad man kan tips om då :)
18 feb. 2014 17:13
Vi vill framförallt vara i en mysig stad och äta gott på trevliga restauranger :)
19 feb. 2014 08:26
Till att börja med så kan jag säga att hyrbil är nästan ett måste i mina ögon, om man inte lyckas hitta ett boende som kan ordna transport, vilket kan vara lite klurigt då semester säsongen inte dragit igång riktigt i april.

Nära flygplatsen (10-15 min) hittar du Malinska som är en trevlig liten by med en handfull restauranger. Kanske lite väl dött på vårkanten men riktigt mysigt. Du kan också ta dig till staden Krk (30-40 min från flygplatsen) som mer utbud på öppna restauranger osv, dock inte lika mysigt som Malinska i mitt tycke.

Har ni tänkt hyra bil tycker jag att nationalparken Plitvicka Jezera är ett måste på våren. Riktigt vackert med allt smältvatten från bergen ! Det är en bit att åka men helt klart värt det!

Av platserna runt Rijeka är dessa mina favoriter :

Malinska -Liten fiskeby/samhälle med en handfull restauranger och caféer. Skön och lugn atmosfär. Finns några stenstränder om man vill bada, dock väldigt kallt i april.

Klenovica - Mysig by med 2-3 restauranger väldigt lugnt och skönt men kanske inget ställe man åker till om man vill äta ute varje dag.

Brseč - Liten liten by som ligger på en höjd med helt underbar utsikt. Tyvärr finns bara en restaurang (vet ej om den är öppen i april) med ganska dåligt utbud.

Att tänka på är helt klart att utbudet och tillgängligheten av allt kanske inte är lika brett i April som på sommaren. Rekommenderar er verkligen att hyra bil för att ta er runt för att bara njuta av den vackra naturen och underbara vägarna efter kusten. Temperaturen brukar ligga runt 17-23 grader typ. Förra året hade vi dock bättre väder när vi var där i slutet på april, runt 30 grader, än i slutet på juni då det var runt 25. Men oavsett värmen är det väldigt vackert just på våren.