Tips Costa del sol

Av Sotis2
6 feb. 2023 16:36
Visningar: 82
Hej
Min man och jag, båda 60+, åker till Malaga 14 dagar i maj.
Vi tänkte vara två nätter i Malaga - tips att göra där, bra boende under 1000 kr/natten
Därefter 5 dagar i Nerja - tips att göra där.
Vi ska till Granada o Alhambra- är det ok att åka från Nerja eller ska vi ta oss till Malaga. Ev övernattning i Granada.
Därefter kanske Cala del Mijas eller Marbella. Vill också gärna till Gibraltar. Vad tänker ni här?
Vad har ni för goda råd om transportväg eller planering av resan.
Tack på förhand.
Barbro
Av Mirreli - Reseguiden.se
7 feb. 2023 09:56
Hej, vilken härlig resa ni har framför er! Jag tänker att två nätter i Malaga är lite snålt men då vet jag inte heller när på dygnet ni landar. Jag skulle våga påstå att enda sättet att få sett det ni önskar är genom att hyra bil. Kika sedan på rutter på google maps, sedan kommer ni vilja stanna många gånger på vägen. Bara Alhambra är en heldag att se (utan att då varit inne i Granada stad). Sedan är ju Gibraltar helt åt andra hållet...Som sagt, sätt er med Google maps och planera med att alltid lägga på mer tid än ni ursprungligen tänkt :). Detta är en fantastisk del av Spanien, önskar jag kunde packa ner mig i er väska och återuppleva minnen därifrån ;). Mvh Mirre, Reseguiden
Av Sotis2
7 feb. 2023 13:20
Tack för värdefulla synpunkter. Ska kolla Google Maps bättre. Vi kan alltid utesluta Gibraltar för det är inte nödvändigt.
Av Mirreli - Reseguiden.se
10 feb. 2023 10:17
Gör så, lycka till med planeringen, finns många "givna" rutter man kan göra för att uppleva Andalusien :),
Av Sotis2
10 feb. 2023 19:05
Är det någon annan som vill ge något tips tas det tacksamt emot. Finns så mycket att välja mellan
Av Keja
10 feb. 2023 23:12
Det går pendeltåg mellan Malaga och Fuengirola som även passerar flygfältet, vilket kan vara smidigt. Med bara två veckor där nere skulle jag ta en dagstur till Gibraltar från ex: Torremolinus, Fuengirola, Marbella eller var ni tänkt bo. Några minuters promenad från stationen i Malaga finns ett par hotell under 1000-lappen. Finns säkert andra längre in i stan men här är behändigt med tanke på transport. Har inte varit i Grenada men tror Jag skulle åkt dit från Malaga, medans jag ännu är där och sen avslutat med Nerja. Borde gå en buss från Grenada till Salobrena och därifrån har jag åtminstånde åkt buss till Almunecar och vidare till Nerja och Malaga.
Av Sotis2
12 feb. 2023 17:43
Hej
Tack för tips!
Vi kommer att vara i Malaga och sedan Nerja några nätter.
Vilken ort nedanför Malaga skulle du rekommendera för att ha som bas och göra dagsturer från. Tänkte att vi inte byter boende alltför många gånger.
Av Keja
12 feb. 2023 23:44 (redigerad)
Torremolinus. Även för att göra dagsbesök i Malaga
Av Sotis2
26 feb. 2023 11:22
Hej alla
Jag undrar på kostnadsnivån i Marbella. Om man inte tänker sig gourmet-restauranger, hur är kostnader för att gå på restauranger, fik och barer där jämfört med andra turistorter? Får så olika uppgifter när jag söker på det. Bra område att bo på behöver inte vara nära nattklubb?