Tips - Alanya??? =)

5 apr. 2011 12:56
Visningar: 5208
Ska resa till Alanya i September i två veckor och skulle vilja ha tips på bra/goda restauranger, utflyktsmåsten m.m. Vad är smidigast och billigast att ta sig runt med, taxi eller någon form av buss?

Ös på med era tips och erfarenheter! :D Första gången för oss i Turkiet!
Av Dt
5 apr. 2011 20:49
Var där förra året, några tips;
Cleopatra strand är den bästa
Borgen måste besökas, är otroligt vackert där
Dim river, en bit utanför Alanya (vi tog taxi dit en förmiddag och taxiföraren stannade med oss 300 kr) Otroligt fint ställe med berg, på väg finns det även en grotta
ETT måste som var bland de bästa sakerna var ett ställe som en underbar människa håller. Stället heter Tropic Vitamin och han gör 100% färsk juice.... Vi levde på detta de dagarna vi var där....
Mini mutfack - god turkisk mat, hel ok priser

Trevlig resa
Av Becca01
16 juli 2011 23:12
Hejsan! Jag och min dotter åker oxå ner i början av september.
Jag har varit där många ggn jag brukar gå tycker om att kolla runt .Taxi blir det ibland annars tar man dolmusbussarna dom är billiga och man kommer långt för en femma eller tia vet inte vad dom tar i år.
Båt utflykt är ett måste om man inte har varit i Alanya,sen finns det jeepsafari där man åker upp i bergen och kollar runt sen stannar man på dim cay för lunch Jag åkte med Scherlock holmes tycker dom är bra.
Det finns så många goda restauranger i Alanya Ett finns på ataturkgatan det heter EV jätte god mat sen har du flertal i hamnen men där är det dyrare.Ritva tror jag ett ställe vid hamnen heter där är dom billigare och jätte god mat.Jag ska nog hyra en skoter detta år i några dagar för att åka runt på andra ställen har sett det mesta i alanya nu .
Ha en trevlig resa
Becca
Av Chris52
17 juli 2011 09:20
Hej,
Gillar man öl, varför inte besöka Red Tower som brygger sitt eget öl. Ligger på en höjd vid hamnen.
Av Haankay
25 juli 2011 03:47
Gör ett besök i Antalya om du hinner med, för det är också ett ställe man skall åka till tycker jag. Har semestrat där innan och måste säga att det faktiskt är lite bättre än Alanya. Inte så turistifierat och det finns mer att se i själva stan än tex i Alanya stad. Gamla stan i Antalya slår det mesta.
Av Haankay
25 juli 2011 03:49
Glömde skriva att Side oxå är en stad du måste besöka om du är intresserad av Antik Arkitektur :):)
26 juli 2011 11:27
Va i alanya 2 veckor förra året och blev tipsade av ett äldra par på flyplanet ner att gå och äta på ett ställe som heter konac. ligger precis vid domus platsen. Den godaste maten jag någonsin ätit utomlands! Han som är inkastare pratar svenska och tjatar inte på folk som går förbi utan bara pratar med dom.