Thailand 2 veckor, vart ska man åka?

26 okt. 2021 11:37
Visningar: 1051
Hej!
Vi är ett par som tänkt åka till Thailand över nyår och 2v fram.
Blir dock bara mer och mer förvirrad om vart i Thailand vi faktiskt ska så skulle behöva tips och råd.
Kollat mestadels på Khao Lak, Ao Nang och lite på Koh Lanta.

Vi är ute efter: Strandliv, snorkling, fina stränder - gärna små öar, avkoppling men också ett ställe med mycket att göra/utflykter.

För/Nackdelar med de olika ställena?
Försökt googla men det gör mig inte klokare 😅 Vi hade tänkt stanna på samma ställe hela perioden.
Av Toande
27 okt. 2021 12:56
Åk till phuket .bo i karon el kata .där kan ni ta er till phiiphii över dan . O massa andra utflykter med snorkling o fina stränder
Av M4sta86
27 okt. 2021 13:40
Har själv vart i Khao Lak (Norr om), Ao Nang och Koh Samui.. alla har något eget att erbjuda.. Ao Nang har nog finast stränder men det kräver longtail tur varje gång..kort sträcka ska tilläggas men kan vara värt att veta..stränderna är dock fantastiska.. någon vidare snorkling i Thailand har jag inte upplevt förutom på båttur till Tachai Island och Surin Islands..där fanns levande koraller, bläckfiskar etc.. en jag känner såg även en revhaj under sin tur på Tachai...

Khao Lak har är nog lugnast..en gata med barer, restauranger är väl det som finns men det är mest familjer som är här enligt min uppfattning.. På Koh Samui finns bra nattliv, i Chaweng.. Även Ao Nang är det rätt bra drag på kvällarna..

Gällande utflykter.. från Khao Lak gjorde vi båtturer till Tachai och Surin. Körde moppe ut till Koh koh Khao..fantastiskt fin ö..

Koh Samui körde vi moppe till olika stränder men även till några tempel..utforskade inte så mycket av ön.. rätt nära till Koh Tao och Koh Phangan om man vill göra turer dit...

Ao Nang... de närliggande öarna är väl det huvudsakliga fokuset.. finns även en strand som man kan nå med moppe på 20-30 min som vi älskade för där var så lugnt.. Tup Kaek Beach heter den.. bredvid stranden finns ett hotell där Baksmällan spelades in (Mike Tyson) :)
Av Fylke74
27 okt. 2021 14:29
Var iväg två veckor över nyår 19/20. Flög till Singapore och var där i tre nätter. Vidare till Langkawi (Malaysia) där det finns massa olika saker att göra. Vi avlutade resan på Koh Lipe för att få underbar snorkling.