Taxfree Alkohol på Langkawi

30 jan. 2018 10:59
Visningar: 1029
Hej!
Har varit på Langkawi några dagar och som nog många andra också uppmärksammat är priserna på taxfree alkohol. Jag undrar därför vilken ålder man måste ha för att få köpa. Står ibland något med att man måste vara över 21 på vissa ställen. Stämmer detta? Undrar också om ni har några tips på vart man ska köpa någonstans?
Av Sierra
30 jan. 2018 11:46
Du kan handla i taxfree-butiken bredvid Underwater World i Cenang.
Jag har ingen koll på åldersgränser.
Av Erik777
31 jan. 2018 06:26
21 år är åldersgränsen och du måste visa pass eller en passkopia, inte främst för att bevisa åldern utan för att det finns nån typ av ransoneringssystem. Ditt passnummer och den mängd du köper registreras. Man får köpa max fem liter sprit eller vin plus tre lådor öl per månad . Du kan även bli nekad att köpa om det är _uppenbart_ att du är muslim. I exempelvis Malaysia så står religionstillhörighet på ID-kortet. Men annars är det don't ask don't tell.

Det finns Duty free butiker lite varstans på ön, men framförallt i Pantai Cenang och huvudorten Kuah. Olika butiker har lite olika utbud. Många duty free butiker, framförallt i Kuah säljer inte alls sprit utan fokuserar på choklad, tyg, husgeråd och annat. Gissar att det säljs mer Tefal än Absolut i Langkawis duty free butiker.

Jag fann att det jag letade efter, Laphroigh 10y var signifikant billigare i Kuah än i Pantai Cenang, och jag fick en rejäl rabatt på priset genom att betala med kontanter istället för kort.

Det är inte värt att bege sig in till Kuah enbart för att köpa en liter sprit. Men är man ändå där så passa på.

Lite tips för duty free shopping: http://blog.malaysia-asia.my/2011/05/langkawi-duty-free-shopping.html
1 feb. 2018 14:17 (redigerad)
Väldigt bra info! Gick att handla alkohol på passet även att jag är 20 år och inte 21 trots att det står att man ska vara det. Tack ska ni ha!