Ta med mat till australien

16 okt. 2012 19:26
Visningar: 9012
Är det någon som vet vad man får ta med sig för mat till Australien, tänkte ta med kalles kaviar men det kanske är förbjudet att ta in i landet, nån som vet?
16 okt. 2012 22:20
Du kan få tag på motsv Kalles Kaviar (har för mig att det kallas Swedish Caviar Mix eller nå't) i välsorterade butiker. På "svensktäta" ställen även saltakrits och Annas pepparkakor.

Sen finns ju IKEA...
17 okt. 2012 07:51
Hej! Har tagit med kaviar till Australien flera gånger utan problem. Du måste förstås deklarera det men när de ser att det är en helkonserv (Om det är i en oöppnad tub) och du säger att det är "sandwich spread" så är det OK. I alla fall har det aldrig varit något problem för oss till både Australien och Nya Zeeland. Samma sak med hårdbröd.
Av Ziesta
22 okt. 2012 17:09
Ja, deklarera det.. bättre att vara på den säkra sidan och deklarera för mycket än för lite.. :-) (speciellt om man har sett TV-serien Gränsbevakarna Australien). Jag har för säkerhets skull deklarerat både lakrits och Esberitox (förkylningstabletter med örter i) och en hårdborste av trä.. Med tanke på blickarna jag fick av gränsbevakarna var det lite överdrivet kanske, men som sagt, bättre att deklarera för mycket. Den lilla påsen med nötter som jag fått på planet var exempelvis inte ok att ta med. De är ju väldigt känsliga med matprodukter och sånt som kan innehålla skadeinsekter.
22 okt. 2012 19:26
men hur är det med nässpray och värktabletter och sånt, det behöver man väl inte deklarera, tänkte så dom inte undrar vad det är, att dom tror att det är droger?