Surf- och yogaresa till Australiens östkust i November!!?

17 aug. 2015 09:59
Visningar: 71
Hej,
jag var i australien Oktober-December 2014 och testade på att surfa för första gången. Efter det blev jag besatt av den fantastiska sporten och åkte till Portugal i somras för att surfa lite mer. Nu vill jag tillbaka till Australien för att träffa lite gamla vänner och återuppta surfingen och yoga i de vackra små kuststäderna!

Jag tänkte ta ett jobb-visa och börja resan med att jobba 1-2 månader i Melbourne och sen åka upp längs kusten till Port Macquarie, Byron Bay, Coolangatta osv. Tänkte vara borta mellan 6 mån - ett år! Mitt resedatum är lite rörligt beroende på hur mycket pengar jag lyckas spara ihop. Jag vet ännu inte hur mycket som behövs men kanske 30-40,000:- exklusive flygbiljett!?

Vem är jag? 22 årig tjej som är intresserad av kultur och natur, och såklart att gå ut och dricka öl och lära känna folk. Dock tröttnade jag ganska mycket på storstadslivet i Australien. t ex Sydney och Brisbane. För mycket New York känsla! Melbourne ska dock vara annorlunda så det är jag riktigt taggad på, men hör nog mest hemma i kuststäderna. Så himla mysig surf-hippie känsla där!

Har ni liknande planer eller tycker att det här låter som en kul grej så hör av er!!!
Av Linnsey
17 aug. 2015 12:30
Hej Freeberg! :-)

Jag heter Linn och tycker din plan låter awesome!
Jag åker till Australien någon gång i oktober (ej bokat resa än, men tänker mig någon gång i mitten där i kring!) Jag skulle vilja börja i Australien, och där efter eventuellt spana in Nya Zealand. Ledord för resan som jag tänker, är: Djur, natur, äventyr, upplevelser, lite vandring, surfa, ta dagarna som de kommer, carpe diem! Det som lockar mig mest är naturen och de lite mindre städerna vid kusten, men tänker att jag skulle kunna ta något enklare cafe-jobb eller liknande i en storstad för att skrammla ihop lite resekassa.

Jag har spanat in en biljett som går av stapeln den 15 oktober, med en mellanlandning i Peking på en sådär 2-4 dagar, för att spana in kinesiska muren, innan resan fortsätter mot down under. Det vore himla kul med resesällskap, om än varken flygresan, reserutten eller datum är bestämda! :-)

Hör av dig om du skulle vilja spåna på lite ideer och snacka vidare! :-) Ha det så länge!
17 aug. 2015 13:35
Hej Linn!
Det låter jätteroligt. Äventyra är ju anledningen till att en väljer australien tänker jag. Jag ska eventuellt på en jobbresa till Kina i höst och kommer isåfall åka direkt därifrån till Australien. Så antingen så möter jag upp dig i Kina eller så kanske vi kan mötas i australien, det är ju alltid skönt att ha någon att hänga med där!
Jag är lite osäker på om Oktober kommer funka för mig, eventuellt november. Men det beror ju såklart också på jobbet och när dom vill skicka mig till Kina!
Av Linnsey
17 aug. 2015 14:01
Vad spännande med jobbresa till Kina! Javisst, det låter som en fin idee med att mötas upp antingen där eller i Australien! Jag kommer som sagt starta resan kring den 15 oktober! Hör av dig längre fram om du vill, när du vet hur det blir för dig så kan vi säkert planera ihop nått riktigt bra!:-) Hej så länge!
18 aug. 2015 19:05
Hej :) jag är all in för äventyr,åker först ned till perth nu den 7 september, men flyger sedan till östra sidan :)

lust att mötas upp?
1 sep. 2015 13:17
Hej Hörni,
nu har jag bestämt mig för att åka i slutet av November! Är det någon som tänker att "det låter perfekt" så säg till så kan vi kanske mötas upp och snacka lite :)
Av Noravon
9 sep. 2015 11:18
Hej!

Era planer låter super! Jag ska åka till Indien med två kompisar i november till slutet på december och sedan tänkte jag bege mig till Australien!! Så taggad! Hade vart jättekul att hänga med er! Era planer låter ju perfekta! Lust att träffas där nere? :D

Skriv gärna på fb, så kan vi fixa någon gruppchatt!

Kram Nora von Schedvin (fbnamnet där ;))
Av Nakceb
20 sep. 2015 12:44
Hej Jossan! :P Jag är i Perth nu till december! Om du svänger förbi får du krascha några nätter.

Letar för övrigt efter lite roliga människor att resa runt på västsidan, pluggar så kan inte göra några väldigt långa resor om det inte sammanträffar med mina lediga veckor.