Stränderna vid Tala Bay och Aqaba, hur är de?

Av Cila
5 aug. 2010 14:23
Visningar: 6815
Hej
Vi funderar på att resa till Jordanien i november, men jag är osäker på om man skall åka till Aqaba eller Tala Bay. Hur är stränderna? På vissa sidor där man läser står de att de är rätt trista. Det är ju Röda havet, så jag hade förväntat mig att det skulle vara fint både för bad och snorkling, någon som vet? Det verkade även som om det inte var uppskattat att kvinnor badade i havet om de inte var fullt påklädda.
Hur är det att hyra bil? Är det svårt att förstå skyltar och hitta?

Tacksam för alla svar!
18 aug. 2010 18:47
Hej Cila
Vi va i Jordanien första veckan i november förra året och hoppas på att kunna åka i år igen.
Vi var aldrig i Tala bay utan bodde på hotell inne i Aqaba stränderna centralt i Aqaba är verkligen inget att "hänga upp i julgranen" utan då kan man ta taxi till south beach som kostar 5 dinar enkel resa. Tar drygt 10-15 minuter att åka dit, men om ni vill ha solstolar och parasoll så kan det nog vara värt att ta ett hotell i Tala bay.
Stränderna är inte så jätte spännande men under ytan är det helt fantastiskt, rekomenderar badskor.
Att kvinnliga turister badar har dom nog vant sig vid någorlunda va inget problem för mig men baddräkt framför bikini är nog att föredra.

Hyra bil borde inte vara nåt problem då det är fina vägar och lätt att hitta men frågan är om det lönar sig då det är väldigt billigt att hyra taxi med chaufför en hel dag.
Annars så får ni vara beredda på passkontroll och att det står väldigt mycket poliser med hastighetskameror efter vägarna.

Måste även varmt rekommendera Hot spring som ligger en timmes bilfärd ifrån döda havet vi fick det för samma pris som det skulle ha kostat att bara åka till döda havet, då med taxi.

Det är bara att fråga om du har fler frågor =)

Hälsningar Carro
Av Iituska
10 nov. 2010 18:34
Hej!

Jag ska till Aqaba i december med min mamma. Jag undrar hur långt det är till Döda havet samt Petra. Kan man ta sig dit med buss utan att åka med på charterarrangörens utlfykt. Ni skriver också om att hyra en taxi över en dag, vad kostar det?
10 nov. 2010 19:47
Till döda havet tog det ca. 3,5 timme med taxi och till petra 1-2 timmar kommer inte riktigt ihåg...
Vet att det ska gå bussar till Petra vet inte vart ifrån och hur mycket det kostar men det ska vara väldigt billigt har jag läst, dom går väl inte efter nån direkt tidtabell utan dom åker när bussen är full.
Till Petra betalade vi 60 dinar ca. 700 kr och till döda havet och hot spring 100 dinar ca. 1100 kr går dock att få billigare om ni pratar med olika taxichaufförer speciellt om ni hittar nån bra chaufför inne i Aqaba än om ni väljer någon utanför hotellet.

Vilket hotell ska ni bo på?
Av Iituska
10 nov. 2010 20:03
Vi ska bo på My Hotel.

Kunde man bada där vid Hot Springs? enligt någon sida var det bara män som badade där. 1100 låter inte så farligt om chauffören väntar på en.
11 nov. 2010 20:22
Ja det var inga problem var en del kvinnliga turister där.

Hoppas ni får en jätte trevlig resa.
Jordanien är ett underbart land med trevliga människor =)
Av Iituska
22 nov. 2010 22:36
Hot springs, ligger det på vägen mellan Aqaba och Dead sea, eller är det ytterligare en timmes bilfärd åt ett annat håll?
23 nov. 2010 18:04
Det tar ungefär en timme från döda havet, upp i bergen med häftiga vägar och fin utsikt.
Av Tjabo1
25 nov. 2010 19:31
Inträdet till Petra kostar 50 JD ca: 500 kr. Va där 10 nov 2010
Jag tog taxi från Tala Bay och det kostade 70 JD. Mailade Isam innan jag åkte och bestämde träff utanför hotellet.
Isam är en bra taxi chaufför som nämns i andra trådar.

/Tjabo