St. Petersburg i Russland - verdt et besøk?

16 apr. 2007 14:24
Visningar: 508
Hei

Min kone skal på forretningstur til St. Petersburg og jeg lurer selvfølgelig på om jeg skal være med som "koffertbærer" icon_wink.gif Men jeg må innrømme at jeg ikke har peiling på hva St. Petersburg har å tilby. Er det mye å se og gjøre der? Er det dyrt? Er det verdt å ta et 4 dagers opphold der? Er det lett å komme seg rundt for en turist? Er det noen av dere som har vært der og kan gi meg noen anbefalinger?

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
16 apr. 2007 19:32
Jag var i St. Petersburg 1994 tror jag det var men då reste jag med mitt jobb som bjöd mig efter det att jag slutat jobba där. Vi bodde på båten o just då var det mycket oroligt där så vi hade beväpnad vakt med oss i bussen vart än vi åkte.
Men det är en härlig stad med så vackra byggnader o sevärdheter.
Besök Vinterpalatset o alla fina byggnader.
Åk till en rysk teater o titta på folksångsmusikal eller balett.
Allt var rätt billigt där då men det fanns inte så mycket att handla just då. Minns att jag nästan saknade vykort.
Nu vet jag inte, det har säkert ändrats mycket sedan 1994 men det är väl lika vackert ändå o att besöka en rysk teater med folkmusik är en stor upplevelse.
Mvh Eva
Av Foxy
18 apr. 2007 09:33
Hej!
Jag tycker absolut att du ska åka till st petersburg och det har defintivt förändrats sedan 1994.. min far var också där 1994 och då sparkades plötslligt dörren till hans hotellrum upp och det rusade in män med k-pistar.
Jag var där hösten 2005 och det var en fantastisk upplevelse! Kvalar lätt in på topp tre av de vackraste städer jag varit i!
Håller med föregående inlägg om att Vinterpalatset är ett måste och den vackra Church of the ressurection of Christ som är en kopia (har jag förstått det iaf) på basilikakatedralen i Moskva, men väldigt mycket vackrarae. Den ligger precis vid vattnet och bakom finns en stor, rolig marknad.
Rör du dig i centrum dagtid är st Petersburg säkert, jag kände mig aldrig otrygg. Däremot på kvällarna ska man se upp, det är fortfarande en hel del kriminalitet, vi var aldrig ute när det blivit mörkt. Kom också ihåg att alltid alltid boka taxi ist för att ta en på gatan, dewt är enormt mkt svarttaxibilar och nya överfall rapporteras varje dag.
Lycka till, hoppas du får en underbar resa, st petersburg är def värt ett besök!
Av Kafoe
2 maj 2010 18:06
Dette er et gammelt innlegg, men jeg ble nysgjerrig på hva dere gjorde. Man får nemlig ikke turiste på forretningsreise. Ihvertfall ikke offisielt. Russerne er veldig nöye med hvilken type visum du har og det kan stå deg dyrt å avslutte forretningsreisen med et par dagers fisketur eller noe sånt. Håper det blir lettelse på visumkravene for vanlige turister snart så Russland kan bli en del av Europa.
Res till Sankt Petersburg
Tips om Sankt Petersburg
Ryssland Annl, 4 feb. 2012
Updaterad av Annl för 7 år sedan
13
Hej, Alla tips om vad man gör i Sankt Petersburg mottas tacksamt liksom trevliga restauranger (gärna med rysk mat). Och har någon tips om en rysk tesalong så blir jag ännu gladare. Tack på förhand! ... Trea: Tyvärr inte... Men vi vill också åka dit, så vi väntar spänt på tips! Vi vill ...
St Petersburg
Ryssland Pogge, 27 nov. 2011
Updaterad av Pogge för 7 år sedan
6
Hej Vi åker på en fyra dagars till St Petersburg till helgen. Och undrar bara om någon har några bra tips om vad man ska tänka på. Behöver man ha passrt på sig hela tiden osv... verkar som man ska vara lite försiktig där? ... Annl: Hej, Jag har inte varit i St Petersburg men i Moskva och ...
St Petersburg , tips på hotell?
Ryssland Aph, 29 apr. 2009
Updaterad av Hkn för 8 år sedan
2
Jag planerar att åka till St Petersburg och söker tips på bra, cenralt hotell. Verkar vara rätt dyrt med hotell... anders ... Hkn: Knepig fråga. Det finns verkligen fällor att gå i när det gäller hotellen i St. Petersburg. Det går en hel del historier om vissa hotell –  att det kan knacka på ...
Sankt Petersburg
Ryssland Saab, 13 mars 2010
Updaterad av Sugus för 9 år sedan
2
Hittar inget aktuellt om ovanstående ort. Någon som varit där och kan berätta lite. Undrar även över byråkratin inför resan. Planerar att boka flyg och hotell på olika sajter. ... Trea: Hej! Vi har (tyvärr) inte varit i St Petersburg, men däremot på en del andra platser i Ryssland och Ukraina ( ...
Sankt Petersburg
Ryssland Sussan, 5 nov. 2007
Updaterad av Aquaholic för 11 år sedan
2
Hej, Någon som har tips om nåt speciellt man gjort eller sett i Sankt Petersburg? Gärna någon annorlunda restaurang som vart mysig och bra. Vi åker torsdag-söndag nu i veckan och jag har inte hittat så mycket reseguider om staden, dessutom är det mycket roligare med tips från Er som är ...
Ryssland, Ukraina eller bara St Petersburg under en vecka
Ryssland Xioanna, 13 mars 2006
Updaterad av Anastasia för 13 år sedan
4
Hej Vi ska åka till Ryssland och jag skulle vilja ha lite upplysningar om hur det är att ta båten från Stockholm till Helsinki och vidare till St Petersburg? För visst går det en sådan? Mitt resesällskap är min morbror som fyller 70år och inte orkar med allt för stora strapatser och vad för ...

Sankt Petersburg Ryssland

Mytomspunna Sankt Petersburg, juvelen i det stora ryska imperiet, har fascinerat folk i alla tider. Staden är vacker, blomstrande och bjuder in till spännande resor för alla som uppskattar storstadsliv.

Breda avenyer, stora ytor och vackra platser gör Sankt Petersburg till en ljus och öppen stad där det är lätt att ta sig runt. Besök det magnifika Vinterpalatset, som huserat tsarer och det ryska hovet under århundraden. I direkt förbindelse med Vinterpalatset ligger Eremitaget med några av världens största konstskatter, som bland annat innehåller Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rubens och Monet.
På kvällarna finns opera, teater och musik i stadens alla vackra operabyggnader och teatrar. För den som inte är lika förtjust i klassisk konst är nattlivet i Sankt Petersburg spännande. Klubbar, musik och nattöppna barer lockar festsugna lokalbor och turister och bjuder på häftiga, annorlunda upplevelser.
Sankt Petersburg är en stad som berör och kan besökas vid alla årstider. Med de slingrande kanalerna, floden som rinner genom stan och de stora öppna torgen och ytorna är staden en given sommarfavorit. Men vintertid när snön ligger tät och kylan biter i kinderna är belysningen, caféerna och de härliga inomhusmiljöerna minst lika lockande.

Church On Spilled Bloods
1 / 18
Vy över Sankt Petersburg och Eremitaget
3 / 18
En helt vanlig förort
5 / 18
Sommarpalatset i Pavlosk
6 / 18
Petrodovorets
9 / 18
Isakskatedralen
10 / 18
Smolny Monastery/Convent
11 / 18
Uppståndelsekyrkan
13 / 18
Tronsalen i Eremitaget.
14 / 18
Vy över staden.
15 / 18
Väggskylt vid Hermitaget "OBS, katter!"
17 / 18
Tsar Nicolaus I
18 / 18